Agnes Holmberg

Jardin des Plantes

Publicerad 2018-09-18 08:00:00 i Resor,

Godmorgon tisdag och hej flodhäst (..?) på Jardin des Plantes. Detta var en av mina favoritdagar på hela Parisresan för museum och den staden är meant to be. 
Även om man bara har ett dygn i Paris tycker jag att det är värt att åka till denna botaniska trädgård med tillhörande skelettavdelningar för att få optimal Paris-feeling. 
Det var tropiskt fuktigt hela den dagen och tillsammans med skolklasser i sex-årsåldern kollade vi på mammutar, 
och dinosaurier.
Gick runt länge i den botaniska trädgården efter det. 
Jag blev upprörd när jag inte förstod växt-beskrivningarna på franska, men glömde det snabbt för omgivningarna var så fina. 
Det låter ostigt men i ett annat liv är jag botaniker och har en stor villa med tillhörande park (inspired by Trädgårdskonstens historia) full av blommor. 
 
Vi gick in i växthusen också och man kände knappt skillnad på luftfuktigheten där inne respektive där ute. 
Det fanns ett gammalt fossilt träd som hade glaserats på något sätt för att bibehållas och som såg mer ut som en sten än som en växt. 
Sen kom eftermiddagssolen och vi tog metron över floden till högra stranden och fotograferade böcker i lådorna på kajen. 
Övervägde att köpa en otroligt fin skiss men avstod efter mycket velande, och som ni förstår grämer jag mig fortfarande över det. 
Köpte persikor och satte oss på Île Saint-Louis och solen sjönk över vattnet och det blåste mot kväll. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela