Agnes Holmberg

Mangomos

Publicerad 2017-04-29 14:16:15 i Food n' stuff,

Söndag kväll till tisdag åt jag SÅ HIMLA GOD MAT, låt oss titta på det! 
Jag jobbar ju på söndagar, och jag ringde mamma och fråga henne om kunde fixa lite lunch jag kunde ta med, och så fick jag detta?! En jättefin lunchlåda med grönsaker och halloumi och pizza och aioli! Ååh vad jobbet blir lättare när jag har god mat med mig haha. 
På kvällen åt jag min bästa kombination; skivad banan med vispgrädde. Och så choklad till det då också såklart. 
Måndag morgon kräver god frukost; kokosyoghurt med banan, manog- och äppelmos (ja det existerar en sådan underbart god grej), chiafrön och kokosflingor! 
Jag åt mozarella med tomat, lök, olivolja och svart peppar till lunch och så hade jag med mig en avokado för lite extra mättnad. Trodde att den skulle vara rutten inuti men det visade sig att den var nästintill perfekt, jag kan inte förstå hur svårt det kan vara att gissa sig till hur den är på insidan haha. 
Mellis är ju som sagt obligatoriskt i mitt liv (jag planerar faktiskt till och med mina dagar efter det), och i mpndags åt jag knäckemackor med goudaost och en banan. Det var precis lagom; jag blev varken för mätt eller hungrig snabbt igen vilket ju alltid känns skönt. Och juste, jag drack ju kaffe till det också (kan glömma bort att jag har druckit kaffe för att det känns så naturligt för mig hahaha. Att jag inte har druckit kaffe har jag dock svårt att glömma haha). 
Min mamma hade lagat en supergod rätt; pasta blandad med smällt chèvre och crème fraiche (OMNOMNOM), ugnsbakad lök och svartkål och bacon och persilja till. Och ost över! Älskar pasta mest av allt. 
Efter maten fick jag en riktig craving för lakrits och min brorsa Wille var så snäll att han gick iväg för att köpa det! Gulle! Sen hade jag och mamma lite kvalitetstid i soffan med grönt te. Precis som en måndag ska sluta. 
Tisdag morgon, snett solljus och gröt med kokos, chiafrön och mango- och äppelmos. 
Till lunch hade jag samma som vi åt till kvällsmat dagen innan, och det var minst lika gott uppvärmt dagen efter. 
Min älskling fyllde 23 år så jag hade köpt rosor till honom (och stoppat i några kvistar eucalyptus)! Det fanns lite hallonsmoothie jag kunde kasta i mig innan jag var tvungen att springa iväg till bussen för att möta Lodi. 
Vi skulle nämligen äta på Kol i Malmö, och jag tog detta: 
Deras hamburgare med pommes och barbaquesås. Vi hade det supertrevligt med en massa god mat och mysigt häng.
Fattar ni att min vecka började bra när jag fick såhär mycket god mat? ;) 
 

En väldigt stor spik

Publicerad 2017-04-28 09:00:00 i Mysiga händelser, Skriva skriva skriva,

Min fantastiska mamma har sedan flera år tillbaka arbetat med en avhandling om en förlossningsläkare vid sekelskiftet 1700. Nu är själva boken klar, och jag är så otroligt stolt över henne!! Inom akademikervärlden kallas det att man spikar avhandlingen, och på instutitionen för kulturvetenskap i Lund spikar man faktiskt upp sin avhandling, bokstavligt. Förra fredagen samlades några från familjen och hennes kollegor för att se henne göra det! Pappa tog en massa fina bilder som ni ska få se. 
Jag är så otroligt stolt över henne!!! Fattar ni att hon har skrivit en hel bok, med allt vad det innebär med att tolka gamla källor etc etc! Hon är bäst!! 
Vi gick tillsammans upp till instutionen för att mingla och bläddra i boken. 
Wille och min moster Kajsa. 
Mormor och pappa. 
Vi hängde runt och pratade om boken och om allt möjligt. 
Det är så otroligt coolt att den är färdig! Förövrigt tycker jag att omslaget är väldigt fint och passande. 
Skål för dig världens bästa mamma! 
 

Himmelriket

Publicerad 2017-04-27 15:16:49 i Food n' stuff,

För ungefär över en vecka sedan, närmare bestämt förra onsdagen, bestämde jag och Ludde oss för att laga min bästa rätt hemma hos mig, nämligen halloumi med tabbouleh och hummus! 

Det är superenkelt att laga, och detta var i praktiken de enda ingredienserna vi behövde använda (jag räknar inte med salt och olivolja och såna grundläggande saker). Till tabbouleh behöver man: 

- Bulgur, helst ekologisk. 
- Hackad tomat, vi tog tre stycken. 
- Hackad gurka, en stor. 
- Hackad lök, två stycken. 
- Limesaft. 
- Ett knippe persilja. 
Själva tillagningen är superlätt, bara koka upp bulgurn (anvisningar på paketet), samtidigt som du hackar ingredienserna och sen blandar du allt när din bulgur har svalnat. 
Och steker halloumi och serverar till, YEY. 

Ludde är grym på att göra hummus så han fick bli ansvarig för det! Han följer dock inga recept utan kör mest på känsla, men för att det skulle bli mycket till hela familjen tog han två paket kikärtor istället för ett och så mixade han dem med en vitlöksklyfta, lite olja och vatten. 

Den blev SÅ underbar, är världens lyckligaste att min kille kan laga god hummus hehe. 

Mat som inte ser god ut tenderar dock ofta att kompensera upp för det smakmässigt, och precis så var det här! Hade dessutom aioli till, och åt så enormt mycket!!! Jag tycker så mycket om att laga mat, speciellt med Ludde :) 

Glad torsdag!!!

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 19 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela