Agnes Holmberg

Snoriga tankar

Publicerad 2018-10-30 10:50:36 i Ett kort hej,

Det har gått tre veckor sedan jag skrev sist och jag vet inte varför men nu är det Halloween-vecka och jag är sjuk så varför inte komma igång igen. 
Jag missade både seminariet igår och idag pga snor. Ligger i soffan med en kudde under svanken och med tända ljus runtomkring och hoppas att jag mår tillräckligt bra i eftermiddag för att orka åka med till Småland. Småland är mysigt i alla årstider, och min familj brukar ju åka dit ofta hehe, men den bästa tiden är runt månadsskiftet oktober-november. När det är mörkt och regnigt och man pusslar i kusinernas stuga och går en långpromenad och kommer hem och dricker kaffe och fryser men det gör ingenting. Och jag packar piprensare på farmors fabrik och mamma karvar ut ett ansikte ur pumpan vi har köpt och påväg hem från badhuset är det kolsvart och stjärnklart och våra hår fryser till is och vi äter hotsnacks.
Håll alla era tummar och tår för att jag orkar åka med i eftermiddag. Hej så länge! 

Söndag med älgflugor som sällskap

Publicerad 2018-10-09 08:15:00 i Mysiga händelser,

Den sista dagen i september var en söndag och jag var kvar i Småland. Det var riktigt svampväder, så mina kusiner kom förbi på förmiddagen för att hämta mig, Ludde, farmor och Walter för att vi skulle ut på svampjakt. Hade varnats för att det var mycket älgflugor ute så alla hade uppsatt hår eller mössor. 
Min kusin Alice var med och hade flätat håret plus hade mössa för att slippa få dit en älgfluga. De är verkligen världens äckligaste varelser, I know för hade en i håret när vi kom hem trots att allt hår var inlagt i min polo och jag hade mössa. Det är typ som en stor fästing fast med vingar, så den flyger och landar på en, tappar sina vingar, kryper upp i hårbotten och sen är de nästan omöjliga att få tag på. Blir illamående bara jag tänker på det. 
Farmor och min lillebror Walter var också redo för jakt. 
Plus min kusin Ellen. Gullis! 
Skogen var full av barr och mossa och det var underbart att vara tillbaka i mitt rätta element igen. 
Tyvärr fanns det mestadles oätliga svampar, som dock var fina. 
Min faster letade på under stock och sten men vi hittade bara några händer fulla. 
Farmor bestämde att vi skulle ta en bild ihop och det syns tydligt hur noga vi har försökt skydda oss från älgflugorna och ändå fick både jag och Ellen varsin..
Saknar skogen varje dag, tur att det bara är en månad tills jag kommer dit igen. 

Måndag kväll

Publicerad 2018-10-08 19:46:09 i Ett kort hej,

Måndag kväll och jag har tagit en kort paus från plugget för att titta på Vetenskapens värld. 
Denna veckan händer det både roliga och sega saker. Den nya kursen i historiedidaktik har börjat och vi har två stycken roliga seminerier, dock med mycket att läsa till varje. Sen ska jag jobba som vanligt på gymnastikträningarna ons tors och sön, ganska snart ska vi tävla så hoppas att allting rullar på bra denna veckan. 
I övrigt ska jag träffa mormor, gå på en spelkväll imorgon, bowla med LUGI på lördag och på en sittning på fredag. Längtar efter allt lika mycket, framför allt blandningen av helt olika saker. 
Planerar att läsa essärer av Leigh Hunt och Maken av Gun-Britt Sundström. 
Nu ska jag dricka lite te, ligga lite på spikmatta för att slappna av och sedan skriva färdigt en text inför seminariet imorgon. Puss hej. 

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela