Agnes Holmberg

Om längtan och att inte orka öppna kurslitteraturen

Publicerad 2017-11-20 09:06:56 i En sammanfattning eller en lista,

Måndag morgon på LUX. Jag dricker kaffe och tittar på nyvakna människor som passerar och väntar på att jag helt plötsligt ska bli sugen på att ta upp A history of world societies och läsa om statsbildningsprocesser under tididmodern tid. Vi får se när det inträffar. 
Tills dess tänker jag på hur den kommande veckan, vecka 47, ska se ut. 
 
Veckans jobbiga
Hålla pluggmotivationen uppe hela veckan och att en tangent på min dator har börjat bli superseg, borde nog kolla upp det...
 
Veckans läsning
Elisabet som jag har kommit in i lite mer de senaste dagarna, The Great Gatsby som jag läser om och kanske Nätternas gräs av Patric Modiano som jag också planerar att läsa. Sen såklart en massa kurslitteratur! Hur kan man missa det? 
 
Veckans mat
Citrusfrukter! Det hoppas jag på eftersom det är säsong för det. På lördag ska vi ha brunch hemma och jag planerar att äta mycket mellis varje dag!
 
Veckans roliga
Idag ska jag och Isabel äta lunch ihop och imorgon ska jag, Ludde, Elin, Kalle ha spelkväll. I övrigt vet jag inte, kaffe ska jag nog dricka med ett antal personer och träna ihop med någon är ju grym motivation. 
 
Veckans kläder
Varma, stickade plagg eftersom det är minusgrader (?!) ute. 
 
Veckans blogginlägg
Jag tänkte göra ett inlägg med de sista bilderna ifrån Småland, ett med foton från i lördags när vi var i Köpenhamn, mat jag har ätit på senaste tiden och ett "ett-foto-i-timmen"-inlägg. 
 
Veckans längtan
JULEN! Längtar jätte jätte jättemycket!!! Tänkte hänga på Pinterest vid något tillfälle och kolla på julinspiration för att bli ännu mer pepp. 
 
Vad längtar ni efter denna veckan? 

Åtta bilder från den tredje november

Publicerad 2017-11-14 22:47:17 i En dag, Resor,

Tredje november. Jag vaknar bredvid en med varma tunga andetag, utanför är det frost. Dagen innan regnade det men nu är det krispigt, kallt, frostigt. Fint. 
Vi går ner och käkar frukost och jag äter äppelmos för att det är det godaste som finns. 
På rummet ser jag att farmor har ställt en orkidée. Den har samma klara färg som min choklad, en stark färg mot det kalla ljuset. 
Vi går ut. Taket till garaget är nästan fruset och solen går upp mot de kala ekarna. Vi ska till farmors fabrik och måste skynda oss för det är kallt och de andra är redan där. 
Jag har lockigt hår som jag är nöjd med och tar en bild mot granen vid husknuten. 
Mitt gäng står och huttrar, väntar, "kom nu då, jag vill ha kaffe när vi kommer fram". 
Resten av dagen fikar vi hos farmor på fabriken, hänger runt lite, käkar lunch, läser, äter igen. 
På kvällen dricker jag bärnstensfärgad öl
och äter chokladpudding med vattenmelon och grädde och nonstop och sen är det definitivt stop med den här dagen. 

Ny vecka, ny lista

Publicerad 2017-11-13 16:41:31 i En sammanfattning eller en lista,

Novembermörkret kryper bara närmare och närmare, idag var det faktiskt riktigt jobbigt att sitta inne på LUX och se solen bege sig neråt redan mellan två och tre...För tillfället ser jag bara framemot att det snart är advent, med julstämning och en massa tända ljus. 
Det är redan vecka 46, har svårt att ta in det haha. Bara tre och en halv vecka kvar till min födelsedag och sex veckor kvar till jul!?!
 
Veckans mat
Jag ska försöka äta nyttigt hela veckan, med en risk för att jag vid något tillfälle käkar Ben&Jerrys hehe...
 
Veckans måste
FÖLJA MIN PLUGGPLANERING. Jag sätter alltid upp planeringar som jag sedan inte följer, vilket gör mig stressad och man bara: "du har själv satt upp detta målet"...
Och helst träna två gånger senare i veckan när jag inte längre känner mig krasslig. 
 
Veckans roliga
I helgen ska jag och Luddes familj till Köpenhamn!!!! Jag längtar så otroligt mycket efter att hänga i affärer, bland det första julpyntet och bara äta massa gott och pussas i kylan. 
 
Veckans bok
Jag tänkte läsa om The Great Gatsby, för vilken gång i ordningen vet jag inte. 
 
Veckans dryck
Kaffe på dagarna för att hålla mig flytande, te på kvällarna för att inte frysa ihjäl och kanske årets första glögg när vi är i Köpenhamn? 
 
Veckans inköp
Jag har köpt en ny tröja som jag tänkte visa er om jag tycker om den. 
 
Veckans blogginlägg
De sista inläggen från Småland, kanske en önskelista och sedan en bokrecension. Plus lite till antagligen. 
 
Ha en toppenvecka!
 

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 19 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela