Agnes Holmberg

Imorgon

Publicerad 2017-10-31 21:31:46 i Mysiga händelser,

Om ca ett dygn är jag hos farmor i Småland och jag har, om det mot all förmodan hade undgått någon, taggat ganska mycket inför detta. Eftersom min pappa kommer därifrån och hela hans familj bor kvar där så har jag och min familj starka band dit, och därför blir jag lika glad varje gång vi ska resa. 
Det bästa man kan göra där, och här kommer en blandning från olika årstider, är att...
plocka svamp, obviously
skriva på "mitt" skivbord där, omgiven av jox (btw, hur gulligt ord? Jox; älskar hur det bara förklarar sig själv så logiskt i sin enkelhet)
pussla i mina kusiners stuga
kolla ut över denna utsikten och sen gå ner i sand som är så varm att den bränns
käka frukost i morgonsol
gå långa promenader längs med sjön
käka korv med bröd?!
tända i brasan
fika på gammalt porslin på farmors fabrik
vakna till krispig morgonhimmel
De kläder jag tänker ta med mig är...
flera stycken polotröjor pga iskallt
någon form av fluffig jacka
vit tröja och guldsmycken
ruffsigt hår till
gul långärmad till rött
och blå mössa såklart!!! 
Imorgon! Imorgon imorgon imorgon. 

Veckans lista, vecka 44

Publicerad 2017-10-30 18:28:59 i En sammanfattning eller en lista,

Tusen år sedan jag skrev, verkligen....
Men! Det är måndag och vecka 44 så veckans lista såklart! 
 
Veckans roligaste
PÅ ONSDAG ÅKER JAG OCH MIN FAMILJ TILL SMÅLAND IGEN. Som jag har längtat efter skogarna!!!!!! Det blir lätt det roligaste denna veckan.
 
Veckans måste
Jag behöver tvätta och packa innan vi åker, läsa på i kurslitteraturen, radera foton från min telefon plus en del andra ärenden på stan. Men när jag har något så mysigt som en smålandsresa att se framemot lär det gå snabbt som bara den! 
 
Veckans läsning
Jag ska ta med mig Sent i november av Tove Jansson för att den alltid ger mig så mycket höstfeeling, och sen ska jag nog passa på att ta med Så gör jag - konsten att skriva av Bodil Malmsten eftersom jag planerar att försöka få lite skrivflow hos farmor. 
 
Veckans musik
En blandning av klassisk musik när jag pluggar då det är superbra för motivationen och så tänker jag nog lyssna på Lana del Rey på resan. Känns nästan som att hennes musik är gjord för att lyssna på när man reser. Eller hur?
 
Veckans mat
Farmors och fasters + farbrors mat onsdag till söndag, innan dess ska jag bland annat käka spagetti och köttfärssås till lunch imorgon, mackor med salladslök (för det är mitt absolut bästa grönsaks-pålägg) och så kanske jag och de andra gör lite mackor att ta med på tåget på onsdag. 
 
Veckans stora utgift
Kurslitteraturen för den här nya kursen, heeeejdåååå cash. Hej hundratals sidor med historia. Ändå värt det, typ. 
 
Veckans väder
Hos farmor ska det vara runt åtta-nio grader och mestadels regn. Det gör nog inget alls när jag tänker efter. 
 
Veckans blogginlägg
Ett inlägg inför Småland (vad jag längtar mest efter, tar med mig för kläder, etc), antagligen ett inlägg i realtid, ett recept på en sjukt god soppa vi åt i helgen, samt ett med foton från denna dagen. Så får vi se vad det blir mer, kanske en reseoufit eller så (när jag kommer hem blir det såklart en massa bilder ifrån de småländska skogarna). 
 
Veckans mysigaste sysselsättning
Hänga i farmors fabik och fika, spela Kina-schack med Ludde vid hennes köksbord när det är kolsvart utanför, plocka svamp med kusinerna. Så enkelt och ändå så otroligt bra. 
 
Hoppas att ni har lika många fina saker att se framemot denna höstvecka! 
 

Vinbär och kokos

Publicerad 2017-10-26 15:40:26 i Food n' stuff,

Här kommer världens enklaste och godaste och bästaste tips på mellis, för det kan behövas en sådan seg torsdag som idag. 
Ta chiafrön. 
Blanda så mycket du vill ha med vispgrädde (jag höftade lite, men blanda i så att det fortfarande är rinnigt, runt 85 % grädde 15% frön kanske?), och krossa många av fröna mot kanten av skålen med en sked. Blanda därefter i lite lite vaniljpulver (det var extrakt så tog bara pyttelite och det smakade ändå mycket sedan). 
Ställ in skålen i kylen i 15-20 minuter och rör om i den efter halva tiden så att det inte klumpar sig. Ta fram en sorts frysta bär som du är sugen på, jag tog svarta vinbär, så att de hinner tina lite. 
Sen blandar du noga om och äter upp! Jag tog kokos till och tog ut vinbären lite försent så vissa var fortfarande frysta men men. 
Detta är nog det bästa melliset jag vet. Vassego'!  

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela