Agnes Holmberg

Snäckor

Publicerad 2018-05-31 23:45:21 i fiiiina grejer,

I tisdags eftermiddag när jag hade tråkigt tog jag min skrangliga cykel och cyklade till stan för att snabbt uträtta lite ärenden som ändå behövde uträttas. Jag kom hem med betydligt mycket mer än vad jag åkt iväg med, vilket ju inte känns helt fel! 
På Erikshjälpen kan man ibland ha tur och snubbla över riktigt fina saker, utan att det egentligen var meningen och det var det jag gjorde denna gången. 
Den här tavlan hittade jag där, tyckte mycket om färgerna och formerna i den. Egentligen var det fyra stycken tavlor med olika motiv, men den var inte så jättebillig så kände inte att jag kunde köpa alla, vilket jag nu i efterhand ångrar för tror att det hade varit coolt med fyra stycken på en och samma vägg. Är sorgligt duktig på att vara efterklok som ni märker. 
Det fanns två stycken snäckor som kostade fyra kronor stycket så slog till, och vill jag inte ha dem någon gång i framtiden kan jag bara ge bort dem. Fast who am I kidding. Älskar snäckor. 
Slutligen hittade jag en liten fin skål att ha exemeplvis flingsalt i framme på bordet, har letat efter en sådan väldigt länge. Eller åtminstone från det att jag såg den. 

Färgkoordinerad mat, konst och en cigarett från 20-talet

Publicerad 2018-05-29 23:33:19 i Ett kort hej, fiiiina grejer,

Håller på att gå igenom bilderna på min telefon inför Prag, så att det finns utrymme, och hittade en blandning av  fina grejer jag inte har lagt upp. 
Till exempel foton på tidningsomslag från de tidningar jag studerade för min b-uppsats. 
Alltså, titta bara. Att alla tidningar idag inte ser ut såhär är ett mysterium, för detta är ren konst. 
Funderar ärligt på att försöka få tag i andra verk av de konstnärerna som har målat det här, hade blivit så lycklig av att få titta på sådant varje dag. 
I samma veva som jag hade sluttampen med b-uppsatsen var jag hemma hos mormor för att äta mat och prata, som vi brukar göra. Vi kom in på mitt uppsatsämne (den nya kvinnan på 20-talet, i relation till klädedräkten) och mormor som är klädsamlare sa bestämt ifrån att vi var tvungna att ta fram en balklänning från 20-talet som hon hade på vinden. Jag hindrade henne inte (som sig bör) och den var underbart skör och vacker. Nere i sin lägenhet hade hon tillföljande väska, med bland annat en gammal tändsticksask och ett cigarettetui med en cigarett kvar från den kvällen då väskan senast användes?! Historiens vingslag i materiella ting, det ni. 
Två goda exempel på mellis, gurka med gräddfil och oliver, eller toast med ägg och oliver. Love it either way, lever för mellis. 
Solen har gått upp och ner över bron, och varma vindar har blåst med sig små stänk av regnmoln men de har inte sett hotfulla ut. Värme är det bästa som finns, men jag hade inte haft något emot lite regn på nätterna så att växtligheten överlevde också. 
Hos Ludvigs föräldrar får man alltid god mat, och extra härligt är det när fördrinken och pavlovan är färgkoordinerade. 
Nu ska jag sova och drömma om mangon jag köpte idag, so long! 

Vecka 22

Publicerad 2018-05-28 23:10:33 i En sammanfattning eller en lista,

Värmen kom som ett bombnedslag och har inte försvunnit. Inte för att jag klagar, och jag hoppas att den stannar maximalt länge *knackar i trä för säkerhetsskull*. 
 
Denna veckan ska jag...
- opponera färdigt för den här terminen
- dricka massa kaffe
- slumra och läsa i solen
- åka till Prag på lördag (HUR KAN TIDEN HA GÅTT SÅ FORT, JAG KOMMER IHÅG NÄR DET VAR KALLT OCH MÖRKT OCH VI BOKADE DENNA RESAN OCH DET VAR TUSENTALS SIDOR HISTORIA KVAR ATT SKRIVA INNAN DEN KUNDE BLI AV OCH NU ÄR DET SNART LÖRDAGEN DEN ANDRA JUNI!!!! märks det att jag är taggad?)
- träna två gånger till
- försöka köpa en stråväska
- pussa L
- dricka öl
 
Plus packa outfits till Praha, måla naglarna, göra egen chokladglass. Det handlar om prioriteringar. 
Puss och hej så länge nu ska jag läsa mig till sömns.  

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela