Agnes Holmberg

Tankar i regn

Publicerad 2017-06-30 16:29:24 i Ett kort hej,

Jag har precis kommit hem från min sista arbetsdag för denna terminen, nu är jag officiellt ledig för sommaren. Egentligen är det inte sista dagen, för jag ska nog vara där lite i augusti innan terminen drar igång, men från och med nu är jag åtminstone ledig hela juli. Det känns inte så bra som det borde. Jag har svårt att förklara exakt hur men det känns inte så som jag hade tänkt mig att det skulle kännas. 
Eller rättare sagt: det är klart att det känns bra att få vara ledig men jag tror att det kommer vara konstigt att vara ifrån barnen så länge. De betyder verkligen mer än vad man kan tro. Den dagliga och nära relation jag har med barnen på förskolan definierar min vardag så till det yttersta att det nu känns tungt att inte ses alls på flera veckor. Tiden kommer nog gå snabbt, men jag kommer verkligen sakna dem. Det är den dagen man inte vill gå hem från jobbet för att man trivs så mycket som man inser att man har det ganska bra på arbetsplatsen, eller hur? 
 

Sriracha, kall potatis och New York-choklad

Publicerad 2017-06-29 17:21:51 i Food n' stuff,

De senatse veckorna har jag ätit en massa massa god mat, har haft en sån lyx i matväg verkligen. Låt oss gotta oss lite i det, när god mat faktiskt är det bästa som finns. 
Tex detta; tacos med ost, tomat, sallad, koriander, ananas, sriracha (den röda såsen, hur stark som helst men helt underbart god). Och Vinho Verde (portugisiskt vin) till såklart. 
Thaimat i min säng med Big Bang gänget som sällskap. 
EN ÄGGMACKA OCH EN MED KALL POTATIS. MITT BÄSTA MELLIS. 
Kålpudding må vara det sämsta namnet någonsin, på en rätt som är så fruktansvärt god. Med brunsås, farmors lingonsylt och nypotatis. Asså husmanskost är life. 
Fläskkött med nypotatis, körsbärstomater, bearnaisesås (har läst franska i sex år och fick ändå googla hur man stavar det ordet btw) och kryddsmör med gräslök och vitlök. Och rödvin. Sommarmat är min bästa mat (notera hur små potatisarna är, den största av dem är mindre än körsbärstomaterna <3333). 
Jag fick den här chokladen av mamma igår förresten. Choklad med en smak som ska liknas vid New York (bara det är ju nice); det var heaven. 
 
Förutom detta har jag hällt i mig kaffe som aldrig förr, hade helt ärligt talat inte velat veta hur många liter kaffe jag har druckit de senaste veckorna. Men så får det vara ibland. 

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela