Agnes Holmberg

Ännu en vecka, ännu en lista

Publicerad 2017-07-31 09:45:37 i En sammanfattning eller en lista,

Vecka 31. Skål för att jag alltså har skrivit ett inlägg inför varje nya vecka i över ett halvår nu. Hoppas att det inte är långtråkigt, för jag gillar att sammanställa veckan innan den riktigt har kommit igång. 
 
Veckans känsla
GLAD. Jag känner mig glad och trygg just nu. Vet inte om det har att göra med att komma tillbaka hem igen efter en resa eller vad det är, men det känns som att den här lyckliga trygghetskänslan kommer kunna hålla i sig hela veckan. 
 
Veckans längtan
Imorgon åker jag till Småland! Det känns som att det var tusen år sedan jag var där, men i bloggvärlden kanske det inte blir lika länge om man tittar tillbaka på inläggen. Jag längtar åtminstone jättemycket för att få komma tillbaka dit, skogen kallar! 
 
Veckans bok
I Italien började jag läsa boken Främlingen på Wildfell Hall av Anne Brontë, har dock inte kommit så långt, men vi får se hur det går. Och så har jag börjat läsa Pappan och havet av Tove Jansson igen. Jag gillar den SÅ mycket. 
 
Veckans fest
Hoppas på kräftskiva i Gussjön på fredag eller lördag! En av de vackraste sakerna med att vara i Småland på sensommaren är det; kräftor vid en sjö full av månljus.
 
Veckans middagar
Idag ska jag äta mat hos mormor, vilket kommer bli perfekt som vanligt. Och sen får jag farmors mat hela resten av veckan, så all in all blir det nog helt wonderful. 
 
Veckans kom-ihåg
Att dricka vatten och hålla humöret uppe med regelbundna mellanmål. Återfukta mina händer och mitt ansikte.
 
Veckans väder
Såhär ska tydligen vädret vara hos farmor...Hahaha...Äh det kan bli mysigt och trevligt ändå! 
 
Veckans blogginlägg
Jag har ett par inlägg till om Verona att publicera, samt ett om vad jag gjorde i lördags. Och så tänkte jag få ihop någon lista, har ni något förslag på vad ni vill läsa? 
 
Ha en toppenvecka nu allihopa! Jag hoppas att ni har lika mycket mysigt att se framemot och att ni har det superkul!!! 
 
 
 
 

En geisha i en vintageoutfit

Publicerad 2017-07-30 15:17:20 i Kläder och annat man älskar, Resor,

Hörrni! Förra söndagen spenderade jag i ett stekhett Italien istället för ett regnigt Sverige, och jag blev vädigt nöjd med vad jag hade på mig!
En blommig kjol i varma färger, som jag älskar färgerna i. 
Blusen har jag fått av mormor som har fyndat den på någon loppis, skorna är min mammas som hon också har fyndat. Och så kommer ju väskan från Hunkydory men det visste ni nog eftersom jag använder den ofta haha. 
Och så hade jag ett par solglasögon från H&M i en fin gul och nästan genomskinlig färg. 
Dagen innan hade vi sett Madame Butterfly, och kände mig som en geisha med denna solfjädern. 
Puss! 

Shrek och Aperol spritz

Publicerad 2017-07-29 08:03:00 i En dag, Resor,

Okej guys; här kommer ett gigantiskt inlägg med en massa bilder från min och Luddes första dag i Verona, det vill säga förra fredagen den 21 juli; HÄNG MED. 
Jag vaknar i krispiga hotellakan bredvid en svårväckt snygging. 
Vi har bestämt oss för att viga denna dagen åt kyrkor och promenader, och vad behöver man inte då om energi i form av mackor, färskpressad juice och kaffe? 
Vi börjar med att gå till ett av de största och äldsta torgen i Verona; Piazza Brá. Där ligger Veronas kända amfiteater som tillsammans med Colosseum i Rom lär vara en av Italiens (och kanske Europas) bäst bevarade och äldsta utomhusteatrar. Varje år i juli och augusti spelas operaföreställningar där, och en annan kväll var vi på det (men visar det vid ett annat tillfälle). 
Sen går vi till det andra torget Piazza Erbre, där husen är såhär fina. 
Det ligger en kyrka i centrum som heter S. Anastasia, vi hänger där lite och tittar. Allt är så fint, färgerna riktigt lyser från väggarna. Notera förövrigt den svenska flaggan (?!) på valvet ovanför den högra pelaren. What's up with that? Vi gissar att det är någon form av "landskapsflagga" (om det nu finns något sånt) för det området, men lite inte på det antagandet för varken jag eller Lodi är flaggexperter som Sheldon. 
Jag tycker att detta lite liknar den kyrkan där Shrek och Fiona gifter sig i Shrek-filmen. Ludde håller kanske med. 
På flera väggar har folk ristat in saker, och på den här hittar vi årtalet 1489 (titta i mitten på bilden). Såna grejer får mig alltid att tänka över tidens gång och historias betydelse och så. Kanske låter lite löjligt men men. 
Sen går vi ut, till floden, och tittar på husen och cypresserna som sträcker sig uppåt kullarna. 
Jag flörtar lite med min kille i min somrigaste klänning som är mammas från början. Bara titta på hur fint ljuset är här i Italien. 
Vi köper vatten också; standard i över trettio graders värme. Vet ärligt talat inte hur många liter vatten vi drack under den veckan. 
Vi går till en till kyrka som heter Duomo och ser ut att vara ännu äldre än Anastasia. Tyvärr bygger de om men vi tar bilder med en grip utanför. 
Den ser ganska ömtålig ut men jag lutar mig mot den ändå. 
Vi hittar ett lunchställe; dricker öl som är är lika stora som mina armar ungefär och kliar på myggbett. 
Sen äter vi pizza, och mina pålägg ligger konstigt ovanpå men det är gott ändå. 
Det är dags att siesta lite som man bör när man är i södra Europa. Jag sminkar mig efter det, och sen är det dags att gå ut igen. 
På vårt bästa ställe tar vi varsin Aperol Spritz och sitter alldeles för länge. Klockan blir nio och vi går till restaurangen där vi har bokat bord. Där äter jag tryffelpasta och Ludde väljer kött, och vi sitter länge och snackar och dricker rödvin, som vilken italiensk kväll som helst. 
Kolla vilken snygging jag har som sällskap. Älskar att hänga hela dagar med en och samma person, och låta klockan ticka över till natt och bara fortsätta vara i varandras sällskap. 
 
Första dagen i Verona, inte helt fel eller hur? 

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela