Agnes Holmberg

30/9

Publicerad 2016-09-30 10:44:45 i En dag,

Godmorgon alla finisar från ett snuvigt skrutt! Hoppas ni mår lite bättre än vad jag gör och har sovit gott inatt. För att kurera mig själv lite extra gjorde jag en stor frukost bestående av:

turkisk yoghurt (blandar man i lite vanlig vispgrädde blir den extra fet omnomnom) med olika sorters nötter och banan samt honung, och ett tunt knäckebröd med avvo på. Plus kaffe då såklart, men det är så obligatoriskt att det är nästintill onödigt att ha med på bild.

Sen gosade jag in mig i mammas morgonrock och tog med mig en bok ut på balkongen.
Vädret är precis så man önskar att det ska vara i september: med klar himmel, krispigt och fortfarande ljust med en kyla som sakta smyger sig på. Efter en så perfekt sommar som vi ändå har haft med all värme har jag hoppats och hoppats på att den första höstmånaden skulle bli just såhär: en övergångsmånad. Regn och mörker kommer garanterat sen, och just därför är det underbart med friska, ljusa, relativt kalla septemberdagar som ett lugnt och stilla avsked.

En kvarglömd fluga dunsade omkring på balkongen och solen värmde mitt ansikte på det där speciella sättet som den bara gör i september, som en varm avskedskyss och ett tack för dessa varma sommarmånaderna.

En lista över saker jag hatar...

Publicerad 2016-09-28 15:00:00 i Allmänt,

Jag läser regelbundet Elsa Billgrens blogg och hittade där ett inlägg som verkade roligt att ha med här på bloggen: en lista över saker man hatar eller som gör en upprörd. Tyckte et kunde vara kul att ha med en lista som inte bara handlar om grejer jag tycker om eller ser framemot, så här kommer den: Listan över saker jag verkligen inte gillar!

Min äckligaste mat:

Jag tycker verkligen inte om inälvsmat...alltså verkligen inte, blir helt darrig i hela kroppen bara jag tänker på lever eller blodkorv etc...Leverpastej går dock om jag inte tänker på att det är lever haha! Annars tycker jag inte om mat som har blivit alldeles för saltad, så att man inte känner av vad det egentligen smakar.
Något jag inte heller tycker om är att hantera rått kött, tycker verkligen det är obehagligt och motbjudande. Att sedan äta det går ju hur bra som helst å andra sidan! (så motsägesfull är jag; så länge jag inte reflekterar över att det faktiskt är lever i leverpastej eller behöver hantera de råa biffarna innan de tillagas är det lugnt).

Hatväder:

Jag tycker verkligen illa om vädret när det inte kan bestämma sig. Jag älskar årstider men tycker inte om när det vissa dagar kan regna och blåsa och sen någon timme senare vara 20 grader varmt och strålande sol. Väldigt svårt att klä sig till sådant väder och jag själv blir velig i mitt vardaliga liv när inte ens vädret inte kan bestämma sig.

Då tappar jag humöret helt och hållet:

Över vissa småsaker de dagarna som bara inte är mina och när jag sett framemot något supermycket och så ställs det in.

Sämsta musiken:

Jag tycker inte om metal, får ont i huvudet av sån musik.

Värsta tiden på dygnet:

Tycker om det mesta, men måste jag välja någon är det nog när man kommer hem från skolan/jobbet på sena eftermiddagen och det enda man vill göra är att sova eller äta men det är för tidigt för det men samtidigt för sent för att göra något speciellt innan kvällen kommer. Konstig överlappningstid liksom.

Mitt sämsta humör:

När jag är så trött och hungrig att jag nästan får panik.

Sämsta grejen jag äger:

Måste nog ändå vara mina teoriböcker till körkortet, är så otroligt trött på att plugga teori...

Värsta personlighetsdragen:

Folk som är barnsliga och inte kan växa upp, snålhet och när någon inte har empati.

Längtan...

Publicerad 2016-09-27 17:10:29 i Allmänt,

Ett låååångt inlägg kommer lastat med en massa bilder på det jag längtar efter att göra/uppleva/titta på denna hösten...

upptäcka nya saker och platser

alla fina höstbuketter och kransar

höstkappor

dricka nyponsoppa med denna utsikten från mormors köksfönster

många promenader med denna finisen

KAFFE

göra flera resor till Köpenhamn

hänga med denna snyggisen

äta ute på massa fina och goda ställen med älski

ha på mig bästa byxorna

och bara ÄTA

och förhoppningsvis få se mycket av det här:

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela