Agnes Holmberg

Vecka 31

Publicerad 2018-07-31 10:37:02 i Ett kort hej,

Det enda jag kan tänka på denna veckan är Paris-resan på torsdag. Jag har längtat och längtat och nu är det äntligen dags. Jag packar och förbereder och är nervös för att jag är så glad. På torsdag klockan sex på morgonen går flyget. Tills dess ska jag: 
- äta lunch med mina brorsor. 
- PACKA. 
- skriva lite förberedande för det jag ska arbeta med i Paris. 
- ringa farmor.
- gå på dejt på Hummus bar. 
- kanske dricka öl i Malmö. 
Om några dygn är jag där!!!!! 

Sommarvärme

Publicerad 2018-07-28 15:22:57 i Ett kort hej,

Jag sitter i skuggan av ett kvittenträd och svettas. Moster säger att det trädet växer i Frankrike och att man kan äta frukten men den ser lite konstig ut så vågar inte. 

Det är varmt. Surprise surprise. Varje morgon vaknar jag i ett halvtöcken av klibb; svetten i nacken under håret. 

Vi spelar minigolf varje dag, på banor som lutar så att bollen rullar åt fel håll hela tiden. Badar i salt salt vatten, ligger och guppar i vågorna. När man kommer upp torkar man på två sekunder och så är man lika varm igen. Det blåser men ingen blir svalare för det känns som en hårfön i ansiktet. 

Varje dag gör jag yoga, en 30 day challange med Adriene på youtube. Blir lugnare och segare och svettigare ju längre tid som går. 

Vi har spelat kort, kollat på jox på loppis, tittat på månförmörkelse och pärlemo-moln (Pappa- "De syns bara på natten, ganska snart efter att solen har gått ner, några veckor mitt i sommaren. De ligger på 70 km höjd i atmosfären och består av iskristaller. När solen fortfarande strålar genom atmosfären trots att den "har gått ner" på jordytan lyser strålarna genom kristallerna så att de ser självlysande ut"). 

Hör gräshoppor runt om mig i gräset när jag skriver det här. Häromnatten hade jag fem gräshoppor vid min säng. Smsade pappa i halv panik för vågade inte väcka mormor. Han tyckte att jag skulle strunta i dem eller väcka mormor. Jag somnade på soffan sen. 

Vad jag har gjort i ett kokhett Lund

Publicerad 2018-07-24 10:30:00 i Mysiga händelser,

Sommar i Lund (med omnejd) kan vara mysigare än vad man kan vänta sig, här är lite saker jag har gjort på sistone som jag har tyckt extra mycket om. 
Mina brorsor och min pappa åkte till Berlin så i ca sex dagar hängde jag med mamma varje dag, och åt rester bland annat. 
En dag var vi i vad som kändes som Arkadien, men som i själva verket var Sofiero slott utanför Helsingborg. Solen stod snett ner i ravinen, 
och krasse-gången sprakade rött genom torrt, trött gräs. 
En dag lagade jag mat och drack rödvin i ett soligt, jazzfyllt kök. 
Jag har också ätit massor av solmogna persikor. 
I veckan kom mina kusiner från Småland ner till Skåne och vi gjorde en dagsutflykt till ett väldigt färgkoordinerat Köpenhamn. 
Vi gick genom Nyhavn, (föredetta riktigt nergånget slumområde; numera alla influencers favoritställe) och kom ut här; vid världens ände. Vi åt glass och svettades liter i den gassande solen. 
I fredags hängde jag med nummer 16 på en picknick-filt på Sofiero (igen) och drack öl. 
När Winnerbäcks melodier seglade ut mellan picknickfiltarna brann scenen upp i solnedgången. 
Häromdagen gick jag och mamma förbi en konsthandlare i Lund och jag noterade århundradets gulligaste skylt; precis under "välkommen igen 24.7. 2018" står det "Vid akuta ärenden": tanken på att det kan finnas nödsituationer för konstgör mig varm i bröstet. 
Igår drack jag och Sandra cava på Stortorget och sen spelade vi pingis med Ludde och några till in på småtimmarna. 
KOLLA VAD SÖT OCH NÖJD. 
 
Jag har tydligen gjort mer roligt än vad jag trodde att jag skulle kunna göra i den här tryckanden värmen. 

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela