Agnes Holmberg

Grönt te, en ny novell och berättelser om stjärnor

Publicerad 2015-08-23 20:53:00 i Skriva skriva skriva,

Med min favoritmugg (Snorkfröken, såklart), befinner jag mig i mitt palats; min säng. Efter första veckan tillbaka i skolan känns det underbart att bara dega här. 
Helt ärligt var jag mer taggad inför trean innan den började....
Men aja, de första dagarna förlöpte utan några problem. Fick faktiskt knappt något arbete alls, utom en ny novell som vi ska skriva i min nya kurs Skrivande. Den kursen verkar vara heaven, helt ärligt. Som skrivnörd låter det vi ska göra helt perfekt; skriva noveller, reportage, lyrik, analysera texter, osv,osv. Det känns väldigt bra att komma igång med skrivandet på riktigt igen, då jag faktiskt har slackat efter lite den senaste tiden. 
Jag drömmer om att skriva en roman eller längre novell som stjärnor. Jag vill på något sätt romantisera astronomin i en skönlitterär text med en stark huvudkaraktär. Kanske denna längtan beror på de gener jag har ärvt efter min nördigt astronomi-galna pappa, kanske inte. Vem vet, egentligen?
Time to write, 
sincerely yours.
 

En början

Publicerad 2015-08-16 14:05:15 i Allmänt,

Okej, jag känner på mig att det i såna här fall praktiskt taget är ett tvång att berätta lite mer om sig själv så att folk vet åtminstonne LITE mer om en innan de börjar läsa ens blogg. Så alltså, jag heter Agnes Holmberg och är en 17årig tjej som precis ska börja sitt tredje år på en av Lunds gymnasieskolor. 
Lund är min födelsestad och också den plats jag har tillbringat hela mitt liv (med undantag från några resor till städer så som Paris, Rom och Berlin). Jag lever med mina föräldrar och två yngre bröder i de centrala delarna av denna stad som jag (nästan) älskar mer än mig själv. En stor släkt som består av båda skåningar och smålänningar har lett till att jag är en väldigt släktkär person som är van vid att umgås med kusiner, fastrar och gammelmödrar. En ständig längtan till de smålanska skogarna gör mig nästan galen (hur konstigt det än kan låta). 
På min fritid arbetar jag som tränare för små gymnaster, umgås med min underbara pojkvän Ludvig och mina fantastiska vänner, tränar själv, dricker kaffe tills jag storknar, dansar, cyklar som en riktig lundabo (after all är det ju faktiskt det enda rätta sättet att ta sig fram på ;) ), drogar allt som har med mode att göra, drömmer om städer som Paris och New York samt skriver. 
 
Så, nu när vi har lagt denna grunden får vi se vart detta leder och vad jag kommer skriva om, men det löser nog sig efter hand. :) 
 
Sincerely yours,
Aija

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela