Agnes Holmberg

Sundays are set aside for brunch and art

Publicerad 2017-03-30 20:52:00 i En dag,

I söndags vaknade jag och Ludvig, utvilade och grymt grymt hungriga. Vi fixade oss, en skäggtrimning inkluderad innan vi åkte till Lund (och jag kördeeee). Vårt första stop var Patisseriet. As always. De har verkligen god mat och de bästa bakverken! Detta åt vi: 
L tog kycklingmacka och jag tog en macka med varmrökt lax (YES) och en latte. Det är när jag äter sån här mat som jag känner att jag lever. 
Sen åt jag det godaste jag NÅGONSIN hade ätit. Åtminstone top fem. En vetebulle, med hackade hasselnötter och någon vaniljkräm (tror jag hehe) inuti och med nutella ringlad ovanpå. Jag fick fjärilar i magen av lycka när jag åt den. Ludde blev lite upprörd över att han framkallade samma känslor som en bulle men what to do ;-). 
När vi var mätta och kaffe- och tebehoven var stillade gick vi till Lunds konsthall som just nu har utställningen "We have a dream" av Albert Wiking och Oscar Edlund. Vi blev verkligen väldigt imponerade av den, alla fotografierna var väldigt gripande och intervjuerna som hängde bredvid kompletterade bilderna på ett starkt och givande sett. 
Det fanns bland annat en bild på en cool fotograf, Mary Ellen Mark. 
Vi googlade lite på henne och kom överens om att det var väldigt kul att en fotoutställning i Lund hade fått så mycket uppmärksamhet, känns som att foto ofta kommer i skymundan bland andra konstformer. 
Jag tyckte mycket om denna bilden på Yeonmi Park, en kvinna som har flytt förtrycket i Nordkorea. 
Jag skulle tro att det här fotografiet är taget i Lund, för i ett avlägset hörn av Botaniska trädgården står (i praktiken) exakt en sån här staty (sfinks?). 
Och så fanns det ett fint fotografi av Jane Goodall, bland annat. 
 
Jag tyckte mycket om den här utställningen, och jag tror att man hade kunnat uppskatta den även om man inte är så insatt i fotografi etc. Dessutom är det gratis inträde på konsthallen, så varför inte testa liksom?!
Sen vandrade vi hemåt genom ett soligt Lund, och så var den helgdagen förbi. Min favoritsort, helt klart. 

Tankar om träning

Publicerad 2017-03-29 08:00:00 i Allmänt,

Jag har tänkt en del på det här med träning. När jag var gymnast tränade jag ofta och långa pass, och eftersom jag höll på med det under stora delar av min uppväxt kändes det konstigt att helt sluta träna när jag skadade mig och bestämde mig för att själv slut träna gymnastik. Jag skaffade ett träningskort på Gerdahallen och hade inte kunnat vara nöjdare med det än vad jag är. Det finns ett väldigt bra gym, samt riktigt många och givande pass varje dag om man känner för det!

 

Jag älskar att träna där, och att kombinera pass med gym men jag har lite probem ibland. Jag försöker skapa en träningsschema som jag är nöjd med men det är svårt utan att det blir hur många träningstillfällen i veckan som helst.
För tillfället tränar jag ben en dag, armar + rygg en dag och så mage när jag orkar under de två passen (mycket av min styrka i magen hänger kvar sen mina dagar som gymnast), men jag hade velat upprepa de två gånger i veckan (det vill säga fyra gymtillfällen per vecka). Dessutom vill jag gå på ett helkroppspass per vecka, alltså ett i en stor grupp med en ledare, samt ett yoga pass. Men detta blir alldeles för mycket tillfällen om man är tränare för gymnaster också (då träningarna alltid är på eftermiddagar/kvällar). Jag tycker det är svårt att få det att gå ihop, någon som har ett bra tips på hur jag kan lägga upp det? Och vad borde jag prioritera? Att gymma (då mina kropp är van vid att träna mycket styrkefokuserad träning sen gymnastiken), eller mest pass för en allmän träning?

Allt detta är ju inte så jätteviktigt egentligen, det viktigaste är ju att jag överhuvud taget tränar, men det känns synd om jag inte kan få ihop ett fungerande schema. Som sagt, om ni har några bra tips på hur man får det att gå ihop med vardagen berätta jättegärna. Ha en toppenonsdag!!!!

En dag börjar med väskor och slutar med rödbetor

Publicerad 2017-03-28 09:00:00 i En dag,

I lördags sken solen och jag gick ut med några av mina favvo-personer, nämligen mamma och Ludvig. Och jag såg ut ungefär såhär:

Denna bilden är egentligen några dagar gammal men detta är i praktiken min standardklädsel för tillfället, så den funkar ju här också.
Vi vandrade runt i solen och på Chic o Chic hittade jag en ganska så fin väska:

Som jag dock önskade var större haha.

Och så provade jag bh:n från Samsø Samsø som jag skrev om för några veckor sedan, men den satt tyvärr inte alls som jag ville så det var lite sorgligt.

MEN! Jag hade en annan grej jag skulle kolla upp; nämligen denna långklänning från Indiska, och den satt perfekt! Jag har funderat på den ett tag, då jag inte har någon sval långklänning och eftersom den satt väldigt fint på köpte jag den! Dessutom var den gjord helt i viskose, och jag kan tänka mig att den kommer bli skön i hettan i sommar.

Efter det kom vi fram till Saluhallen för att äta lunch, nämligen bestämt på Alfredos (en italiensk restaurang med väldigt goda rätter). Jag åt en svamp- och tryffelpasta som inte såg aptitlig ut, men som trots det smakade gudomligt.

Mätta och belåtna gick vi in på Gleerups där jag matchade med ett bokomslag, som jag förövrigt hade kunnat köpa bara för att det var vackert.

Inne på nästa bokhandel (nämligen Lexis) såg vi jättefina presentkort som jag ska komma ihåg nästa gång jag ska ge bort en present. Hade näääästan kunnat ha dem uppsatta på väggen som tavlor (men bara nästan).

De har ofta lite speciella saker där, som detta fina pennskrinet.

Sen sa vi hejdå till Lund, tog med oss en spikmatta och åkte till Bjärred (jag hade nämligen ont i ryggen så skulle försöka vila bort det på spikmattan).

Sen spelade vi ett dataspel som heter "Ori and the blind forest" som jag egentligen tycker är väldigt kul, men här ser ni Agnes "jag blir upprörd och uppgiven när det inte går som jag vill"-min.

Till kvällsmat åt vi kött med rödbetor och getost och valnötter och honung, jag hade kunnat äta det VARJE dag.

Det var min lördag, vad jag gjorde på söndagen tar vi om några dagar...

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela