Agnes Holmberg

Tjockt täcke

Publicerad 2018-06-27 12:16:41 i Ett kort hej,

Solen letar sig in genom mitt fönster. Det är varmt i rummet men jag har fönstret stängt och ligger under ett tjockt täcke. Min mensvärk är närmast katastrofal och jag önskar att jag hade haft en lite mops eller en katt som kunde lägga sig på min mage. Ska snart gå upp och äta lite rester och sen försöka ta mig ut i solen för att förhoppningsvis bli på bättre humör. Tänkte skriva en lista med de böcker jag planerar att läsa i sommar om det är någon som är intresserad. For your information tänker jag skriva den även om ingen är intresserad. 
Planen för den här dagen är att inte glömma bort att äta, tänka positivt och vara i solen. Vi får se om jag lyckas.
Hoppas att er dag är bättre än min, hej så länge. 

Blommig blus på en hangry tjej

Publicerad 2018-06-23 17:46:19 i fiiiina grejer,

I tisdags gjorde jag ett undantag från min idé om att jag inte riktigt passar i blått och så köpte jag en blus på H&M. 
Jag och L var hemma hos hans föräldrar på kvällen och detta är min "var ska vi ta denna bilden"-min. Plus ser lite gnällig ut på grund av bristen på mat. 
I vilket fall, blusen är i 100% viscose vilket gör den väldigt behaglig att ha på sig, och jag var ändå nöjdare med den blåa färgen än vad jag trodde att jag skulle vara.
Hade vita jeans till, och mammas skor från Björn Borg.
Och min Mulberry. Ser inte bara gnällig ut utan även arg; hangry is a serious condition. 
Min fotograf försvann in bakom ett parasoll. 
"Okej, KO-OM nu äter vi!!!" 

Min sommar

Publicerad 2018-06-21 11:25:48 i Mysiga händelser,

Nu är det sommar och jag är stressad och peppad på en och samma gång. Glad för att det (förhoppningsvis) kommer att vara varmt och fint väder och att jag kommer att göra massa roliga saker, men samtidigt blir jag trött över tanken på hur lång och utdragen sommaren alltid blir. Den första halvan känns alltid som en evighet som segar sig framåt, och den sista halvan går alltid för fort. Även denna sommaren kommer det vara så. Oavsett, jag ska försöka distrahera mig med en massa saker så jag inte börjar tänka på att all den tid som måste fyllas innan jag kan resa iväg. 
Mina planer för sommaren
Midsommar ska jag fira här i Lund, sen följer ett par veckor då jag troligtvis inte ska göra något speciellt, kanske jobba lite på förskolan men annars inte så mycket. Jag ska försöka vara ute mycket för att ha något att göra, plus läsa mycket mycket. 
Sen någon gång i slutet av juli åker jag till Danmark med min familj, till en liten fiskeby för att bada i havet och äta enorma mängder mat. 
Kanske en snabb sväng till Småland i månadsskiftet juli/augusti och sedan, den andra augusti åker jag och Ludde till Paris i två veckor (?!?!?!?)
Här badar jag helst
 Precis här, i Danmark med mina kusiner och småbröder. 
Eller i sjön i mina kusiners stuga i Småland. 
Hur länge ska du vara ledig?
Jag har jobbat nu några strödagar på förskolan, och ska göra så nästa vecka också. Veckan efter det (första veckan i juli) ska jag arbeta lite längre och därefter är jag helt ledig. 
Vad ser du mest framemot? 
Danmark med min släkt, för eftersom vi gör det varje år så känns det som att komma hem till en sommarstuga. Och sen Paris såklart! I två veckor, det kommer att kännas som att bo där på riktigt! 
Vad kommer du att köpa inför semastern? 
Jag har badkläder och nya skor och en stråväska så kommer nog inte köpa något alls. Joo vänta, jag kommer köpa solkräm för det har jag ingen. 
Vad kommer du äta? 
Hoppas på massor av sådana pizzor, 
sushi de veckorna jag är kvar i Lund, 
olika sorters pastor, och sen när vi är i Paris croissanter och falafel! 
Och donuts såklart!
Vad kommer du att dricka? 
Corona! Och Prosecco! Och massa vatten! 
Vad kommer du att ha på dig? 
Mestadels klänningar. 
Vita kläder och stora brillor. 
Stråhatt! 
Rött läppstift och håret i knut. 
Och badkläder ofc. 
Favoritsommardoft
 Doften av riktigt salt vatten och tång som vräkts upp på stranden. 
Plus doften av varma stengator utomlands. 
Vad oroar du dig för? 
Att jag inte kommer hinna till Småland mellan Danmark och Paris och då inte få sensommar i skogen. Plus att första halvan av juli kommer sega sig framåt. 
Den ultimata sommardagen
Jag vaknar tidigt av solsken i Paris, det är varmt och det räcker att jag har på mig en klänning. Jag och L går ut, småäter längs med hela dagen, vilar fötterna i en park, går i affärer och promenerar på gator som gassar av hetta. Tar en kort och tidig siesta, och sen sätter jag mig på ett café och dricker cappucciono och Prosecco och skriver på min bok. På kvällen har vi dejt och äter tryffelpasta och dricker mycket rödvin och går hem genom en stad som aldrig somnar. 
Hur kommer du minnas din semester i september? 
Som intensiv och förhoppningsvis väldigt varm. 

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela