Agnes Holmberg

Parissöndag i Versailles

Publicerad 2018-08-28 22:44:38 i Mysiga händelser, Resor,

 Söndagen den femte augusti vaknade jag mellan varma lakan till ljudet av staden utanför. 
Köpte kaffe och åkte metro plus tåg ut till Versailles för att titta på historiska saker. Jag var ganska pepp. Som ni kan förstå. 
Vi kom fram relativt i tid, men tyvärr var man tvungen att vänta i ca två timmar för att gå igenom en säkerhetskontroll innan man fick komma in. Den suddiga bilden representerar exakt hur det kändes i huvudet efter att ha stått i gassande fransk sol i två timmar. 
Men tillslut kom vi in!
Hittade djävlar; 
och ljuskronor i taket. 
Jag har varit på Versailles tre gånger nu och blir ändå lika förstummad varje gång. Det är lite pinsamt, men är det så så är det så. 
Det fanns bland annat Ludvig XIV's säng som han sov i de sista fjorton åren av sitt liv. Kanske ni förstår min förundran. 
I en trapphall såg det ut som att golvet bestod av böljande vatten. 
Efter att ha försökt hitta Maria Antoinettes säng och misslyckats så åt vi mackor, drack massa vatten och gick ut! Eftersom det var en söndag så hade de vattenspelen igång, och på vissa ställen med ackompanjerande musik. Intressant information; Versailles är beläget på en plats dit det är relativt svårt att få mycket vatten och ändå så valde de att ha en trädgård med vatten som fokus. Och tänk på att om det är svårt att få dit tillräckligt med vatten idag, tänk då på hur det var på 1700-talet. 
Vandrade vidare längs med Allée de Saturne tillsammans med en solbränd solkung. 
Jag är ändå förvånat glad över att kursen jag läste i Trädgårdskonstens historia gjorde sånt intryck på mig att jag fortfarande tänker på det jag lärde mig såfort jag befinner mig i en trädgård. 
Parken är verkligen magisk, och överallt hängde folk i skuggan på grund av värmen. 
Vattenflaskan; min bästa vän hela tiden vi var i Paris. 
Var så nöjd med dagen att jag blev allvarlig. Exakt så kändes det. 
Efteråt tog vi tåget och metron hem och tog det lugnt hemma resten av kvällen eftersom att båda hade solsting. Om jag hade bott i Paris hade jag jämt åkt ut hit. 

Vecka 35

Publicerad 2018-08-27 15:53:18 i Ett kort hej,

Ligger och fryser i sängen när jag skriver denna listan. Är seg i huvudet men försöker tänka positivt inför denna veckan, så vi får se hur det går!
Veckans tråkiga
Jag och L ska flytta ut ur lägenheten..plus att jag måste packa en massa inför det. 
Veckans festliga
På onsdag ska jag till Västgöta nation med Sandra och Elin, de har sin första ondagsklubb för denna terminen. Fredag är det dags för kick-off med KLIO (historisk förening) plus deras novisch-ledare som jag också ska vara med i i höst. PEEEEPPPPP. 
Veckans önskan 
Att jag tillslut ska hitta en sån kavaj som jag letar efter överallt och absolut inte hittar. Den ska var liten, och gärna stickad som Harris Tweed. Hit me up om ni vet var man kan köpa det. 
Veckans nervositet
Jag är faktiskt lite nervös inför nästa pluggtermin. Fast egentligen inte så att jag är rädd, utan mer exalterad. Känns som att någon har tänt en tändsticka i min bröstkorg om ni förstår vad jag menar. Sprakande exalterad. 
Veckans saknad
JAG. SAKNAR. PARIS. Kan knappt vara inne på instagram för får bara upp en massa bilder därifrån. Så nu ska jag redigera bilder som vi tog där, och tänka på världens bästa stad. Puss hej. 

Hösttankar på en måndag

Publicerad 2018-08-20 12:07:45 i Ett kort hej,

Det är måndag och jag är dunderförkyld. Var ganska seg på kräfskivan i lördags men gick ändå vidare till vinkväll och sedan till Mejeriet och var hemma halv fyra. Sov till åtta och vaknade och mådde skit. Men försöker hålla humöret uppe! Jag har glass och förkylningskurer och en som tar hand om mig så det går nog. Fördelen är ju att jag kan dega, läsa, halvsova dagar i ända med gott samvete, för förhoppningsvis blir jag friskare då intalar jag mig. 
Denna veckan har jag inte alls mycket planerat, ska äta massa gott (trots att jag inte kan känna någon smak just nu), ringa folk jag saknar, ha första gymnastikträningarna för denna terminen och gå på en kräftskiva. 
Jag längtar efter hösten. Det finns ingenting som känns så bra som när den vemodiga sommaren vissnar bort i gula löv och stora regnväder sveper bort allt det gamla och lämnar plats för något nytt. 
Nu ska jag käka tacos, ciaoo!

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela