Agnes Holmberg

Vecka 5, en lista

Publicerad 2017-01-31 10:00:00 i En sammanfattning eller en lista,

Veckans struktur

Jag har fått en 75% anställning på en förskola i Bjärred, så ska jobba där alla vardagar, gymnastikträningar på tisdag, torsdag, söndag och så ska jag försöka skriva massa. Och så ska jag till Lingvallen på utbildning lördag till söndag.

Veckans middagar

Jag ska kanske vara hos L två kvällar denna veckan, så får ju se vad jag får där hehe! Annars ska jag önska någon soppa tills imorgon, typ jordärtskockssoppa?!?!?

Veckans gos

LUDVIG. Och mina fina kompisar som (lucky me) också är mina arbetskollegor och som jag ska hänga med på Lingvallen lördag till söndag på en utbildning med gympan.

Veckans mål

Skriva mer dagbok (as usual), dricka mer vatten och kaffe samt ha en underbar helg!

Veckans bok

Jag blev klar med "Northanger Abbey" (av Jane Austen) i söndags så denna veckan ska jag börja på boken "Flickorna" av Emma Cline, ser framemot det eftersom den har fått jättebra kritik!

Veckans tagg

PÅ FREDAG SKA JAG OCH LUDVIG OCH HANS FÖRÄLDRAR PÅ PREMIÄR AV I HETASTE LAGET PÅ NÖJESTEATERN I MALMÖ DÄR MIN MORMOR JOBBAR!!!!!

Veckans oplanerade

Vad jag och Ludvig ska göra på onsdag, och hur mitt jobb kommer bli denna veckan, om det kommer rulla på bra eller om det kommer vara en stökig och seg vecka.

Veckans blogg

Min förra fredag timme för timme, två nya produkter jag har fått/införskaffat, en recension av "Northanger Abbey" och så lite inlägg som inte är helt bestämda än.

Det var en liten inblick i min kommande vecka som är ganska fullproppad. Det blir nog kul, jag hoppas ni också har en rolig vecka att se framemot!

Mode, hur och varför del I

Publicerad 2017-01-30 17:56:54 i Kläder och annat man älskar, Skriva skriva skriva,

Glad måndag alla fina! Hoppas allt är bra med er ute i januarimörkret" Jag är själv väldigt intresserad av mode och av att skriva, och känner mig ofta knappt inspirerad vid denna tiden på året, så därför tänkte jag att jag skulle börja publicera en relativt kort serie om mode här för att motivera både mig själv och er lite under de mörkaste månaderna på året.
Men istället för att börja diskutera enskilda klädesplagg och så direkt så tänkte jag att man kan börja med en grund för att denna serien ska få en bra start och därför tänkte jag ägna detta inlägget åt frågorna:

Varför bör man ha en egen stil, och vad är de viktigaste sakerna med denna personliga klädstil?

Jag tänker inte trippa på tå runt sanningen om att utseende faktiskt är a och o i vårt samhälle idag. Det är ingen idé att vi försöker låtsas som att det inte är ett faktum och avstå från det. Alltså, sättet vi för fram oss själva på påverkar starkt de intryck vi vill göra hos människor. Kortare sagt: det är insidan som räknas men det är utsidan som ger insidan en chans. Här har vi ett argument för att man bör bry sig om sin egen stil och hur man klär sig; för att folk alltid i någon mån kommer bry sig om hur du ser ut (och att dessa åsikter nog kommer påverka dig i olika situationer) och att du troligtvis vid något tillfälle i livet kommer vilja göra ett bra intryck på någon.
En annan anledning som ni säkert redan vet är den enkla anledningen; för att det är något du är intresserad av. För vem är bättre att utföra stilexperiment på än dig själv?

Men vad är det viktigaste med ens klädstil? Jo, en av de viktigaste anledningarna till att ha en personlig klädstil är att du ska känna dig vacker och trygg i den.

Som här, i farmors fabrik för ca ett och ett halv år sedan kände jag mig bekväm och snygg.

Och här kände mig vacker och självsäker. Din utstrålning betyder så otroligt mycket för din outfit, om du själv känner dig snygg i något kommer andra tillslut också börja tycka det för att du utstrålar trygghet och självsäkerhet. Så samtidigt som jag tycker att varje person ska försöka ha en grundstil som följer som ett mönster genom alla deras outfits, så ska de å andra sidan inte ta på sig kläder de inte känner sig bekväma med för då öker risken att alltfler kommer tycka att kläderna ser felplacerade ut på dem. Så; hitta en stil du känner dig säker med så kommer alltfler hålla med dig om att kläderna passar dig!

En regel jag dock tycker är viktig för alla som vill skaffa eller vill utöka sin stil är att våga testa saker du egentligen inte tror att du passar i. Som jackan ovanför; jag trodde jag skulle se ut som en geting i den och nu kan jag inte släppa den, det är mitt bästa plagg. Vågar man utmana sin stil lite grann och testa saker man vid första anblicken inte alls tycker om så finns det en relativt stor chans att man förr eller senare hittar något som sitter som hand i handske.

Så som en kort sammanfattning för det första inlägget i denna serien; ditt utseende kommer alltid betyda något för andra människor och därför kan du lika bra börja göra ditt bästa med att utveckla ett utseende du är nöjd med, att skaffa sig en klädstil (eller utöka en redan existerande) kan vara ett roligt och givande intresse, du bör välja kläder du själv känner dig snygg i för att utstråla självkänsla och (sist men inte minst) våga utmana sig själv och din klädstil då och då för att kanske hitta något nytt klädesplagg du inte insett att du älskade förrän du satte det på dig!

Ett nytt gammalt tillskott

Publicerad 2017-01-29 07:00:00 i Kläder och annat man älskar,

I fredags (men även i lördags för att detta är den bästa klädseln of all times) hade jag på mig detta; en fin kombo av gamla och nya kläder. Skorna köpte jag på Skoboo i höstas om jag minns rätt, strumpbyxorna är vanliga svarta i bomull, mockakjolen har jag fått av farmor, den vita polotröjan är ifrån Vero Moda, mössan från Wera, väskan från Hunkydory och handskarna är second hand. Men nu till det allra viktigaste med den här outfiten: JACKAN. För fler år sedan, när jag var ca 14 år, fick jag den av min mormor, som (cool som hon var) hade köpt och använt den på sextiotalet. Efter att ha använt jackan någon enstaka gång och sedan hängt tillbaka den i garderoben för att den inte direkt kändes rätt tog jag nu flera år senare fram den för granskning. Modellen är perfekt; kort men går samtidigt över rumpan så det ser väldigt snyggt ut till en kjol exempelvis, och så har den en underbar färg. När allt fler personer har ytterplagg i svart eller andra mörka färger kan en sådan här jacka verkligen få dig att stå ut i mängden. All in all, den perfekta kappan.

Jag tog alltså jackan till nåder och nu kan jag verkligen inte tänka mig att inte ha den som ett basplagg i min garderob. Ibland behöver vissa klädesplagg hänga ett tag för att man ska kunna känna sig bekväm med dem (och på så sätt blir hela idéen om att slänga bort varje sak du inte haft på dig på två månader ganska degraderad). När jag först fick den tyckte jag den var supercool men var rädd att jag själv skulle se ut som en kyckling i den. Detsamma tänkte jag nu, men jag provade den och jag framstod varken som en kyckling eller som en geting, snarare som en person som vågade ha ett ytterplagg som hade en annan färg än svart eller brunt.
Så ett litet tips, titta igenom era garderober med jämna mellanrum och ge plaggen där en andra chans, de flesta kanske till och med överraskar er med att vara ännu finare än vad ni först trodde!

Problem med solglasögonen; det är inte lätt när det är svårt.

Puss och lycka till i jakten på gamla plagg som kan bli som nya!

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela