Agnes Holmberg

En trappa från 30-talet och korv me' brö

Publicerad 2017-05-31 06:50:00 i Mysiga händelser, Resor,

Torsdag förra veckan var jag i Småland och hade en toppendag, häng med så kollar vi. 
Vaknade ganska tidigt och öppnade fönstret till sommarvärlden. 
Jag hämtade upp en kopp kaffe och den ekodling min kusin hade planterat var i full blom. 
Efter att ha sminkat mig gick jag ner i köket för att göra detta: 
Äta god frukost och läsa småländsk tidning. 
Hängde runt lite hos farmor, packade en påse med lite nödvändiga saker och bytte om. Vi skulle nämligen hänga i mina kusiners stuga i det fina vädret!!!
Jag såg förövrigt ut såhär; i mockakjol som farmor har sytt, sandaler från Indiska (dock nästan tre år gamla), nätpåse från Granit, linne från H&M, solglasögon från Noa Noa och väska från Hunkydory. Kände mig så somrig!
Vi kom fram till sjön som är så otroligt vacker. 
I skrevorna i den gamla stentrappan växer det violer. 
Och min gammelmormor- och morfars initialer (EK) är inlagda i stenen. De byggde den här trapparn med sina egna händer på 30-talet. Det är inte så dumt det. 
Sen åt vi korv med bröd till lunch. Det kan heller aldrig slå fel, särskilt inte med gurkmajonnäs, rostad lök och potatissallad till.
Sen gick vi ner på stranden för att läsa och sola och gosa (måste kolla upp varför hälften av alla bilder hamnar på sidan...)
Såhär fin är utsikten där nerifrån. 
Ganska trevlig dag va? 
 

En veckas händelser, 22

Publicerad 2017-05-29 20:00:10 i En sammanfattning eller en lista, Mysiga händelser,

Glad måndag alla! 
Denna veckan ser jag jättemycket framemot, har en massa roligt framför mig. Låt oss titta! 
 
 
Tisdag: Först jobba på förskolan, därefter fika med Isabel (så himla länge sen!) och sedan träning med gymnasterna. 
Onsdag: Jobba jobba jobba, troligtvis träffa Lodi och bara mysa och (om jag har tur) få ryggmassage. 
Torsdag: Gissa tre gånger; först jobb... Sen möta upp med Ludde, Kalle och Elin för att käka kvällsmat innan jag och Elin ska på filmkväll med våra gymnaster. Detta längtar jag jätte jättemycket efter, vi är så otroligt stolta över hur de har presterat denna terminen och hur mycket de har utvecklats. 
Fredag: Min mamma promoveras, men jag kan inte vara med där för att det kommer vara fullt i Domkyrkan (plus att jag jobbar), men på kvällen ska vi troligtvis gå ut och äta! På fredag är hon helt och hållet färdig, en doktor i Medicinhistoria på riktigt. Hon är amazing! 
Lördag: Kanske hänga lite på stan med mamma, och sen på kvällen är jag och gänget som jag hängde med i torsdags bjudna på inflyttningsfest hos Stoffe som har köpt världens finaste lägenhet. 
Söndag: Söndagar söndagar söndagar, ta det lugnt lugnt lugnt. 
Måndag: Klämdag = utflykt till Köpenhamn med mamma! Bara vi två, dags att dricka massaaaaa latte och lukta på tusentals fina parfymer.
Tisdag: Ledig eftersom att det är nationaldagen! 
 
FATTAR NI ATT JAG LÄNGTAR EFTER DENNA VECKAN!!!! 
Har en del planerade inlägg med vad jag gjorde och hur jag hade det i Småland så det tar vi i veckan! 

Försommar

Publicerad 2017-05-28 11:19:29 i Ett kort hej,

Fönstret till mitt rum är öppet ut till en försommarträdgård. Fåglarna sjunger panikartat och en liten vind lyfter en lock av mitt hår och ett av bladen på den lilla planterade eken bredvid mig på skrivbordet. 
Jag känner lukten av sommar. Regn och sommar. Snart ska jag lämna detta ställe än en gång, det går alldeles för snabbt och är över igen trots att det känns som att det knappt har börjat. Jag tog ”ledigt” i några dagar utan att skriva något alls, och nu kliar det i fingrarna. Kanske kan skriva på tåget. Det är intressant att en plats kan vara så kopplad till mitt humör och min kreativitet. 

Fönsterhaken slår sakta i vinden, i takt med att den stora eken ruskar sitt lövverk utanför. Nästa gång jag kommer tillbaka är det augusti, mörka kvällar som drar sig mot höst, stor orange måne och ugglor om natten.
Men för tillfället ligger hela sommaren framför mig, men all sin förväntan i all sin glans. När jag åker härifrån har jag hela sommaren kvar.

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela