Agnes Holmberg

De sista sommardagarna

Publicerad 2018-09-19 21:48:24 i Mysiga händelser,

På söndag är sommaren officiellt slut, då går kalender-året över i höst och den längsta sommaren jag någonsin har varit med om är över. Dessa senaste veckorna som har klamrat sig fast vid de sista strålarna av sommarkänsla har jag nästan bara gjort saker som har gjort mig glad. 
Söndagar i september borde förbjudas om de inte spenderades såhär, med bok och kaffe och värme. 
Jag har en konstig kärlek för mackor med varma drycker (kaffe/te/misosoppa), och hade kunnat äta detta till kvällsmat varje dag. 
Jag har lärt mig ett nytt fristående (= gymnastisk dans för de som undrar) för att kunna lära det vidare till mina gymnaster. Hårbandet är en sjal jag har fått av Luddes mamma som hon köpte i München och koftan stickade min farmor till min farfar när de flyttade ihop. 
Hängt mycket på LUX också såklart, läst teori för projektledning (...), druckit kaffe efter kaffe och ätit lunch ute i solen. 
Jag och Elsis har matchat med varsin Shakespeare and company- påse. 
Som ni kanske minns har jag varit fadder för KLIOs (= historieförening. *författarens anmärkning*) novischperiod, och vi har hängt på nation och gjort massa kul. Jag, feat garderobslappen till min jacka, ser antingen väldigt imponerad eller väldigt frågande ut gentemot min fadder-kompis. 
Mamma fyllde år den åttonde och vi gick till Ariman och åt lunch och hade det jättegosigt. 
En regnig morgon försökte jag ta en bild med Allhelgonakyrkan. 
Under skattjakten med novischerna badade vi fötterna i Sjön Sjön. 
Min äldsta lillebror till höger har fyllt 18 så vi har varit på Tugg och ätit oss dundermätta. Tänk att dessa två tidigare har varit minimalt små, och att jag har varit längre än dem. Känner att uttrycket "att se upp till någon" från och med nu måste få en uteslutande bildlig tolkning, snarare än en bokstavlig. 
Några dagar har jag flexat fötterna på LUX i skor från Italien.
En eftermiddag var jag och några hjärtan på bokjakt och på Arken fanns detta gulliga, som fick min bröstkorg att smälta. 
Min farmor kom ner förra helgen och SOM jag hade saknat henne. Hon ville åka till havet så det gjorde vi och möttes av kalla vindar men glada vågor. 
Sen plockade jag en höstbukett av vad som fanns i trädgården, med bland annat mina bästa blommor/växter; höstanemoner och nypon. 
Farmor hade med sig flera liter lingon och det tog henne, mig och mamma ca tre timmar att rensa dem. 
Drack vin och rensade bort att "bös" (någon fellow smålänning där ute som också vet vad det betyder?)
SMARAGDER. 
Dessutom har jag hittat en JÄTTEFIN gul väska. Kan inte sluta tänka på den. Samtidigt; CSN. </3
På kulturnatten var jag och mamma på Skissernas museum!!! Borde verkligen läsa konsthistoria. 
Var på hemmafest efteråt där det fanns gullig kylskåps-stil. 
På tal om farmor; hon har en piprensarfabrik i Småland och vi brukar hjälpa henne att packetera dem ibland när vi är där. Notera detta varje gång ni ser piprensare i framtiden. 
Häromdagen hade jag pärlhalsband och lockigt bebishår, allt i vanlig ordning alltså. 
En annan dag hade jag loafers och uggle-strumpor. 
Morgonsolen har stått snett genom cykelställ. 
Och jag har gjort mig kvällsfin. 
Avslutar detta mastodont-inlägg med en gullig bild på mig och Viktor som tillsammans var faddrar för en grupp novischer och som hade egengjorda t-shirts och matchande militära hattar som han hade köpt secondhand. Birke!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela