En riktigt höstig soppa

Okej brace yourself.
Här kommer ett riktigt dunderrecept på en soppa min mamma gjorde för något vecka sedan. Den är snabb, god, och enkel.
Ingredienser
1 stor eller 2 små lökar (ev. en halv purjulök)
Olivolja
Ca. 6 mellanstora potatisar
Minst lika många jordärtsskockor
1 och en halv - 2 grönsaksbuljongtärningar
2-3 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
Några hekto champinjoner
Smör
Tillagning
° Hacka och fräs 1 stor eller 2 små lökar i en gjutjärnsgryta med olivolja. Om du har och känner för det kan du byta ut lite av löken mot en halv purjulök, eller köra allt tillsammans.
° Skala sedan ca. 6 stycken mellanstora potatisar och minst lika många jordärtsskockor (ungefär 6-7). Dela dem i stora bitar och stek lite snabbt med löken.
° Häll på vatten efter hur mycket soppa du vill ha (observera att det kommer i vispgrädde i slutet också).
° I med 1 och en halv - 2 tärningar med grönsaksbuljong och låt koka i ca 25 minuter, eller tills potatisarna och jordärtsskockorna är mjuka.
° Samtidigt som det kokar; ta svampen, stek de i mycket smör så att de verkligen får stekyta (och inte känns kokta) och lägg därefter i en separat skål, så att du kan lägga över hur mycket du vill i soppan.
° Häll i 2-3 dl vispgrädde i den färdigkokta soppan, och mixa med en stavmixer.
° Krydda med salt och svartpeppar om det behövs.
HÄLL UPP. ÄT UPP.