Agnes Holmberg

Min julafton

Publicerad 2017-12-29 09:29:27 i En dag, Mysiga händelser,

JULAFTON!!!
Jag vaknade ganska tidigt av mig själv och drack kaffe i soffan ur min Snorkfrökenmugg. 
Efter att ha tvättat håret sminkade jag mig i vårt burspråk, där det är väldigt bra sminkljus. 
Jag valde en stund vilket halsband jag skulle ha, och kom tillslut fram till att det fick bli mitt pärlhalsband, man använder ju inte det så ofta annars eller hur? 
Tillslut var jag färdig. 
Hade på mig min rutiga klänning från H&M, som jag har haft typ tre jular i rad men vad gör det när man är nöjd med den? Var väldigt hungrig, och vi väntade på resten av grötätarna i vår släkt för att kunna äta lunch. 
Eftersom vi är så många (skulle varit 17 stycken men två kom inte så vi blev 15) fick vi sitta uppdelade vid två bord, varav ett var detta. Gullig duk va? Mamma köpte den på Marimekko och jag kan inte nog påtala hur mycket jag ÄLSKAR VARMA FÄRGER TILLSAMMANS. 
Tillslut kom de som ville käka gröt och vi åt och åt och min femåriga kusin fick mandeln och blev överlycklig. 
Sen kom den överlappningstiden då man enbart dukar upp julgodis, förbereder inför Kalle och på alla sätt väntar på att någonting ska hända. 
Och tillsut händer det! Förmiddagens och den tidiga eftermiddagens väntan ställs i jämförelse mot den sena eftermiddagens otroliga fartfyllda schema. Först Kalle, alla klämmer ihop sig och dricker kaffe och trycker i sig knäck.
Och sen, utan att man vet ordet av är det slut, mörkret faller och plötsligt sitter det en tomte i morgonrock i soffan och delar ut packet. 
Den intensiva eftermiddagen övergår i kväll, julmat dukas fram och vi äter i timmar. 
Min släkt stannar till någon gång strax efter elva ungefär, vi plockar lite hemma och sen går vi ut på en prommenad i mörkret. Utanför Universitetsbyggnaden är det spöklikt och jag hade inte blivit förvånad om vi hade mött Scrooge och en av andarna. Natten känns sannerligen mystisk och klockan tickar över till den 25 december och där slutar min julafton. Sedan kommer resten av juldagarna och sedan mellandagarna, med helt andra aktiviteter. Men det får ni höra sen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela