Agnes Holmberg

En adventshelg; manet, rösti och citron-duk

Publicerad 2017-12-05 18:02:56 i En dag,

Adventsfirandet detta året innefattade inte enbart själva söndagen, utan började redan på lördagen. Jag och mamma gick ut i kylan för att gå en liten runda i affärer. 
Hittade VÄRLDENS gulligaste manet på Lagerhaus, så vet man inte vad man vill ge mig i julklapp kan man få köpa den här! När jag och Mami var i Köpenhamn för ca ett halvår sedan såg vi en liknande, så jag blev jätteglad att hitta en såhär i närheten eftersom jag inte köpte den i Köpenhamn. 
Men! Maneter åsido, vårt riktiga mål var Kulturens julmarknad. Jag var mycket här när jag var liten och blir alltid lika glad av att vara runt alla gamla hus. 
Vi var hungriga och det var svinkallt så vi ställde oss vid brasan för att grilla korv + oss själva. Kolla vilka mysisar, tänk att just de är mina föräldrar, det ni!
Käkade korv som matchade med min väska
plus klubba som smakade som knäck. 
Vandrade vandrade vandrade omkring under de flygande molnen, och det var fruktansvärt kallt. 
Istället för att frysa ihjäl flydde vi in i bland annat Thomanderska huset (det stora, grå, två bilder upp). På Kulturen brukar de var väldigt duktiga med installationerna i de olika husen, och i detta rummet hade de till och med inspelad pianomusik för att det skulle känns som att man faktiskt var där vid det tidstypiska tillfället. 
Kylan och hungern drev på hemåt, och på eftermiddagen var det dags för glögg + pepperkakor under filtar. På kvällen lagade mamma detta supergoda: Älgfärsbiffar med grönpepparsås, rösti och ugnsbakad purjulök. Det här är en rätt som jag älskar. Verkligen älskar. Allt med rösti och grönpeppar är underbart.
Som avslutning på lördagen gick jag och Lodi på på bio och såg Mordet på Orientexpressen. Jag tyckte mycket om den, har dock inte sett någon tidigare variant och de som har det säger att den här inte var bra, så mitt omdömme kanske inte är det bästa, aja!
Söndagen den tredje december, första advent, kom och jag sminkade till mig. På med halsduken och på vägen ta en "kolla-sminket-selfie" (världens bästa idé från Sandra). 
Det var grått ute när jag passerade Katedralskolan. På något konstigt sätt saknar jag den tiden och samtidigt känner jag en ilande längtan till att skynda mig därifrån. 
Tillslut kom jag hem till mina kusiner, varav en hade fyllt år!
Det blev pizza, tårta och sen kaffe på citron-dukar innan vi gick ut för att vandra i mörkret och titta i skyltfönster. 
En blomsterhandel hade ett SÅ FINT fönster, så jag var tvungen att fota även om det alltid blir lite konstigt genom en glasruta. Kombinationen av det rosa och det röda är en av mina absolut favorit-kombinationer när det kommer till färg. 
Väl tillbaka i samma lägenhet som tidigare tändes det massor med stearinljus och brasa. 
Drack lite glögg och åt lite hopplock av goda grejer och kvällen smög sig allt närmare (observa nötknäckaren till vänster, och dagen efter gick jag och mormor och såg en uppsättning av baletten Nötknäpparen framförd av en balettgrupp från St. Petersburg, slump?)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela