En räddare i nöden

Okej alla ni som kämpar er genom vintermörkret med förkylningar och mycket jobb; här kommer ett överlevnadstips fyllt med C-vitamin som dessutom är fantastiskt gott!
Min mormor lagar helt underbar mat i allmänhet men detta är en av mina favoriter, hennes nyponsoppa. Här kommer alltså den lättaste och godaste rätten någonsin, häng med!
Ingredienser
- 6 dl kallt vatten
- 0,5 dl nyponskalmjöl (jag använder exempelvis från märket Risenta (detta är inget sammarbete))
- 2-3 msk råsocker (=brunt socker, smakval då vitt socker också fungerar)
- 1 msk potatismjöl
Tillbehör: vispad grädde och mandelbiskvier.
Tillredning
Blande de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner dem i det kalla vattnet. Värm därefter under vispning till kokpunkten eller tills att det tjocknar (obs notera att det INTE ska koka utan bara tjockna!)
Servera med vispgrädden och mandelbiskvierna och NJUT.