Agnes Holmberg

Sundays are set aside for brunch and art

Publicerad 2017-03-30 20:52:00 i En dag,

I söndags vaknade jag och Ludvig, utvilade och grymt grymt hungriga. Vi fixade oss, en skäggtrimning inkluderad innan vi åkte till Lund (och jag kördeeee). Vårt första stop var Patisseriet. As always. De har verkligen god mat och de bästa bakverken! Detta åt vi: 
L tog kycklingmacka och jag tog en macka med varmrökt lax (YES) och en latte. Det är när jag äter sån här mat som jag känner att jag lever. 
Sen åt jag det godaste jag NÅGONSIN hade ätit. Åtminstone top fem. En vetebulle, med hackade hasselnötter och någon vaniljkräm (tror jag hehe) inuti och med nutella ringlad ovanpå. Jag fick fjärilar i magen av lycka när jag åt den. Ludde blev lite upprörd över att han framkallade samma känslor som en bulle men what to do ;-). 
När vi var mätta och kaffe- och tebehoven var stillade gick vi till Lunds konsthall som just nu har utställningen "We have a dream" av Albert Wiking och Oscar Edlund. Vi blev verkligen väldigt imponerade av den, alla fotografierna var väldigt gripande och intervjuerna som hängde bredvid kompletterade bilderna på ett starkt och givande sett. 
Det fanns bland annat en bild på en cool fotograf, Mary Ellen Mark. 
Vi googlade lite på henne och kom överens om att det var väldigt kul att en fotoutställning i Lund hade fått så mycket uppmärksamhet, känns som att foto ofta kommer i skymundan bland andra konstformer. 
Jag tyckte mycket om denna bilden på Yeonmi Park, en kvinna som har flytt förtrycket i Nordkorea. 
Jag skulle tro att det här fotografiet är taget i Lund, för i ett avlägset hörn av Botaniska trädgården står (i praktiken) exakt en sån här staty (sfinks?). 
Och så fanns det ett fint fotografi av Jane Goodall, bland annat. 
 
Jag tyckte mycket om den här utställningen, och jag tror att man hade kunnat uppskatta den även om man inte är så insatt i fotografi etc. Dessutom är det gratis inträde på konsthallen, så varför inte testa liksom?!
Sen vandrade vi hemåt genom ett soligt Lund, och så var den helgdagen förbi. Min favoritsort, helt klart. 

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela