Agnes Holmberg

Nytt smink; gamla favoriter och någon nykomling

Publicerad 2017-02-25 11:23:29 i Kläder och annat man älskar,

Förra onsdagen var jag på en sminkning på 'Make up store', som jag fått i julklapp av mina två mostrar med familjer! Fick med mig en massa fina saker hem; just look at this: 

En 'Easy cover all mix', 'Sculpt excellence' (foundation), 'Microshadow' och 'Compact power' (i färgen Chocolate). Nu när jag har använt detta ett antal gånger tänkte jag att jag kunde skriva lite vad jag tyckte om varje produkt! 

Jag har aldrig älskat foundation så mycket eftersom jag aldrig har hittat någon jag tyckt riktigt mycket om fram tills nu! Den här är tunn och täcker bra, utan att man måste lägga på jättetjocka lager (vilket tidigare varit en av anledningarna till att jag har varit emot foundation). Det ser naturligt ut, inte som att man har ett lager lera i hela ansiktet haha, och eftersom den inte är så tjock kan man lägga bara lite på vissa ställen där det behövs, och slipper täcka hela ansiktet för att det ska se okej ut. Det tycker jag är superbra! 

Färgen Chocolate är egentligen för mörk för mig att ha som puder i hela ansiktet men funkar jättebra om jag vill skulptera lite; framhäva kindbenen etc. Eftersom jag tar lite i taget varje gång och bara lägger på vissa delar av ansiktet lär den räcka länge haha! Än så länge har jag inte märkt något dåligt med den sålänge jag ser till att lägga lite i taget för att skillnaden mot min vanliga hudton inte ska bli för stor. 

Av någon anledning känner jag mig extra glad när jag köper nytt smink, och det är alltid kul att uppdatera gamla favoriter och hitta nya (som exempelvis denna sorts foundation). Har ni någon sminkfavorit som ni vill tipsa om? 

Puss! 

Och så sist; en 'Microshadow' att lägga på ögonlocket innan man lägger på ögonskugga. Denna har jag haft innan och älskar den, ögonskuggan håller längre och Microshadow gör det lättare att blanda ut skuggorna om man använder flera samtidigt, samt att resultatet känns jämnare. Detta är verkligen ett måste i min sminkväska! 

Jag har använt samma concealer från 'Make up store' väldigt länge ('Reflex cover medium') och har varit nöjd med den men tänkte att det inte kan skada att testa något nytt! Så därför köpte jag 'Easy cover all mix', som är tre stycken olika concealer i samma; en gulaktig för att täcka röda partier, en rödaktig för att täcka blåa partier (som ringar under ögonen) och en lite allmän som kan blandas med de andra två om man vill tona  ner dem lite. Idén tycker jag är jättebra, men jag tycker det är ganska svårt  att jobba  med dem, då de är som kakor, vilket lätt blir lite otympligt om man exempelvis till blanda den rödaktiga med den vanligare kakan. Då tycker jag att min förra concealer som var flytande på tub var lättare att arbeta med. Men vi får se, det kanske släpper när man vänjer  sig! 

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela