Agnes Holmberg

Gnocchi, gula löv och fällknivar

Publicerad 2016-10-25 07:00:00 i En dag,

Min måndag innehöll många väldigt fina saker, vi kikar!

Vaknade upp i min varma säng och tyckte det var svårt att resa mig upp och ut i kylan, men det fanns kaffe i köket så jag gick upp ändå. Sen åt jag en supergod frukost som mestadels bestod av knäckemackor med smör, jordnötssmör (JA jag har både smör och jordnötssmör på samma macka, det är faktiskt mycket godare än vad det låter!), bananskivor och sesamfrön samt kaffe. Satte mig en stund i burspråket bredvid vår stora palm samt en stor snäcka och en träbit som vi hittat på stranden någon gång och tittade ut på alla människor som nyvakna passerade utanför. Tycker det är ett välldigt bra sätt att vakna på faktiskt!

Jag svidade om till träningskläder med Lugis logga på (måste ju visa vilken förening jag tillhör!) och insåg att mitt hår ändå såg bra ut trots att det inte tvättats på ett tag.

Ett riktigt bra tips om man känner sig lite seg eller tror att man håller på att bli sjuk: häll i lite färskpressad lime- eller citronsaft i vattenflaskan. Då kommer du dricka mycket mer vatten för att det är extra gott, samt få i dig en stor dos C-vitamin. Har jag möjlighet gör jag alltid det när jag ska träna, det motiverar faktiskt en till att dricka mycket mer!

Efter det diskade jag upp och vattnade alla växter och gick ut för att ta världen i besiktning (närmare bestämt gymmet).

Körde ett riktigt hårt magpass, med en massa fällknivar och var helt slut men lycklig efteråt. När jag gick hemåt för att äta lunch såg jag en massa sådana här fina träd i UBparken och utanför Allhelgonakyrkan.
Jag har insett hur mycket träning betyder för mig. Det gör mitt liv mer schemalagt, vilket kan vara skönt nu när jag har gått ut skolan och inte säkert vet vad jag vill göra i framtiden, samt att jag äter mycket mer och nyttig mat. Blir så otroligt hungrig och sugen på olika sorters grönsaker eller fisk etc när jag tränar.
Plus att jag blir mer motiverad och taggad på saker i allmänhet!! Så bara bra konsekvenser av träning helt enkelt!

Sen gick jag faktiskt tillbaka till UB (UniversitetsBiblioteket) för att plugga lite. Den lässalen jag satt i hade lika gärna kunnat finnas i Oxford eller Cambridge, så fin var den. Drömmigt att kunna plugga i en stad som Oxford på heltid och alltid befinna sig i sådana historiska miljöer?!

Senare på kvällen kom mormor till oss för att äta kvällsmat och spela kort. Det är så härligt att ha henne i samma stad och kunna träffas på kvällen när man känner för det. Älskar sånt!!! Vi åt gnocchi med broccoli och spenat och kapris och salvia och pecorino. Det ser inte så gott ut, men antar att ni kan gissa er till att det var MAGISKT.

Det var min måndag det, hoppas att er start på veckan var minst lika bra!

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela