Agnes Holmberg

Torsdag; den sämsta dagen

Publicerad 2018-05-05 18:22:55 i En dag,

Torsdag har alltid varit världens sämsta dag, hela mitt liv. Alltid seg och lång och orubblig, som en enorm klippa framför helgen. Men denna torsdagen gjorde jag massor med mysigt, så den blev ändå ganska bra (kanske berodde på att hela veckan var kortare än vanligt pga valborg men men). 
Jag sov dåligt, men det finns inget som inte lite kaffe, en macka och en bok kan lösa. 
Inspirerad av den franska boken försökte jag klä mig så som jag tänker mig att jag skulle gjort om jag levde i Paris. Det blev egentligen alldeles för varmt, men vad gör det när man är nöjd med hur man ser ut. 
Väl ute märkte jag för första gången att känslan av vår faktiskt hade gjort riktiga avtryck i naturen. KAN INTE NOG FÖRKLARA HUR JAG HAR LÄNGTAT EFTER DEN HÄR VÅREN. 
Väl framme på LUX hade jag bestämt mig för att jag skulle plugga intensivt hela förmiddagen, för att sedan kunna gå därifrån vid 12-tiden. Det gick förvånansvärt bra mitt i kaoset, och jag drack en massa kaffe som belöning. 
12.02 vinkade jag hejdå till LUX med alla dess studenter och vandrade vidare, 
genom vad som likväl kunde ha varit Paris och inte Lund. Jag skyndade på stegen, mot detta som väntade: 
Kinesisk mandelkyckling hemma hos mormor. Åt och åt och åt, och efter det drack vi kaffe och pratade om mode. Skulle kunna stanna hos henne i en bubbla utav trygghet, alltid alltid alltid. 
Men världen kallade utanför och jag skyndade stegen bort, genom lövskugga för första gången iår. Hade glömt känslan av de sköra blandens fläktande mot min hud. 
I kontrast mot doften av svett i en gymnastikhall, men det är väl mysigt det med. 
Fick varmkorv när jag kom hem. 
Solen gick ner bakom hustaken och det drog sig mot kväll, och det var min sämsta dag i veckan, fylld av saker som jag tycker om. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela