Agnes Holmberg

Sommarvärme

Publicerad 2018-07-28 15:22:57 i Ett kort hej,

Jag sitter i skuggan av ett kvittenträd och svettas. Moster säger att det trädet växer i Frankrike och att man kan äta frukten men den ser lite konstig ut så vågar inte. 

Det är varmt. Surprise surprise. Varje morgon vaknar jag i ett halvtöcken av klibb; svetten i nacken under håret. 

Vi spelar minigolf varje dag, på banor som lutar så att bollen rullar åt fel håll hela tiden. Badar i salt salt vatten, ligger och guppar i vågorna. När man kommer upp torkar man på två sekunder och så är man lika varm igen. Det blåser men ingen blir svalare för det känns som en hårfön i ansiktet. 

Varje dag gör jag yoga, en 30 day challange med Adriene på youtube. Blir lugnare och segare och svettigare ju längre tid som går. 

Vi har spelat kort, kollat på jox på loppis, tittat på månförmörkelse och pärlemo-moln (Pappa- "De syns bara på natten, ganska snart efter att solen har gått ner, några veckor mitt i sommaren. De ligger på 70 km höjd i atmosfären och består av iskristaller. När solen fortfarande strålar genom atmosfären trots att den "har gått ner" på jordytan lyser strålarna genom kristallerna så att de ser självlysande ut"). 

Hör gräshoppor runt om mig i gräset när jag skriver det här. Häromnatten hade jag fem gräshoppor vid min säng. Smsade pappa i halv panik för vågade inte väcka mormor. Han tyckte att jag skulle strunta i dem eller väcka mormor. Jag somnade på soffan sen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela