Agnes Holmberg

En riktig jul-feeling

Publicerad 2017-12-06 21:19:44 i fiiiina grejer,

Här kommer en suuuuuperjulig jullista från Sandras blogg, som jag tänker sno rakt av! Nu är det dags för lite julfeeling med massa mysiga frågor och några bilder från förra julen! 
6 julsnabba!
Pepparkakor eller lussekatter? Lussekatter såklart! Saffran är gott till allt. 
Skumtomtar eller knäck? Knäck!!
Julkorv eller julskinka? Måste säga julkorv, för hade inte klarat ett julbord utan det (trots att skinka är gott det med). 
Revbenspjäll eller Jansson? Det går inte att äta julbord utan Jansson. Fullständigt omöjligt. 
Glögg eller julmust? Glögg såklart, speciellt när man har varit ute länge och fryser. 
Ge eller få? Båda är bäst. 
4 julfavoriter
Favorifilm? Love acutally och En julsaga. 
Favoritkalender? Mysteriet på Greveholm. 
Favoritjullåt? Fairytale of New York. 
Favoritjuldoft? Doften av Branteviksill....MHMMMM. OCH GRAN. 
3 om jultid
När är det dags att pynta? Vi pyntar alltid med stjärnor och adventsljus och så första advent, men det "riktiga" julpyntet får inte komma upp förrän dagen innan julafton. 
När ska man ha gran? Absolut inte för tidigt för att man inte ska vänja sig för mycket vid den innan julafton. På lillejulafton sätter vi upp den här hemma. 
När öppnar man presenter på julafton? I min släkt har vi alltid gjort det efter Kalle Anka och innan julmaten (som vi äter på kvällen), vilket har varit väldigt smidigt när man är många barn (som vi är) som enbart kan tänka på presenterna. Har man öppnat dem innan maten blir det inte något tjat och barnen kan alltid gå ifrån för att hänga med de nya presenterna. 
5 julpersonliga
Vad är bäst med julen? Jag kan helt ärligt talat säga allting. Precis allt, hela blandningen. Men det jag kanske tycker liiiite mer om är Kalle Anka och JULMATEN. 
Det sämsta med julen? Jag tycker inget är direkt dåligt, förutom kanske lite stress innan men själva julen känns ju så lugn och mysig att det inte gör något att man har kämpat med paket och så innan. 
Vad ska du göra på julafton? Hela Lunda-släkten ska vara hos oss iår, från den 23 och 24 december och till och från fram tills den mesta av julmaten är uppäten någon gång i mellandagarna. 
Nyår då? Ludde ska vara i Sydafrika under julen men kommer hem på nyår, så vi ska fira ihop! Kanske käka middag med några kompisar, gå på någon förfest, sen kolla på fyrverkerier och fortsätta fira. 
Tror du att det blir en snöig jul? 
Det känns på något sätt som det! Kanske bara är önsketänk men men! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela