Agnes Holmberg

Färgkoordinerad mat, konst och en cigarett från 20-talet

Publicerad 2018-05-29 23:33:19 i Ett kort hej, fiiiina grejer,

Håller på att gå igenom bilderna på min telefon inför Prag, så att det finns utrymme, och hittade en blandning av  fina grejer jag inte har lagt upp. 
Till exempel foton på tidningsomslag från de tidningar jag studerade för min b-uppsats. 
Alltså, titta bara. Att alla tidningar idag inte ser ut såhär är ett mysterium, för detta är ren konst. 
Funderar ärligt på att försöka få tag i andra verk av de konstnärerna som har målat det här, hade blivit så lycklig av att få titta på sådant varje dag. 
I samma veva som jag hade sluttampen med b-uppsatsen var jag hemma hos mormor för att äta mat och prata, som vi brukar göra. Vi kom in på mitt uppsatsämne (den nya kvinnan på 20-talet, i relation till klädedräkten) och mormor som är klädsamlare sa bestämt ifrån att vi var tvungna att ta fram en balklänning från 20-talet som hon hade på vinden. Jag hindrade henne inte (som sig bör) och den var underbart skör och vacker. Nere i sin lägenhet hade hon tillföljande väska, med bland annat en gammal tändsticksask och ett cigarettetui med en cigarett kvar från den kvällen då väskan senast användes?! Historiens vingslag i materiella ting, det ni. 
Två goda exempel på mellis, gurka med gräddfil och oliver, eller toast med ägg och oliver. Love it either way, lever för mellis. 
Solen har gått upp och ner över bron, och varma vindar har blåst med sig små stänk av regnmoln men de har inte sett hotfulla ut. Värme är det bästa som finns, men jag hade inte haft något emot lite regn på nätterna så att växtligheten överlevde också. 
Hos Ludvigs föräldrar får man alltid god mat, och extra härligt är det när fördrinken och pavlovan är färgkoordinerade. 
Nu ska jag sova och drömma om mangon jag köpte idag, so long! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela