Agnes Holmberg

Gula kantareller och hallonsylt

Publicerad 2017-08-12 16:20:19 i Mysiga händelser, Resor,

Torsdag morgon den tredje augusti. Jag vaknade i min säng under snedtaket och den nya dagen var ett faktum. 
Sminkade mig lite, och blev faktiskt nöjd med ett lite mer naturligt resultat. 
I köket satt resten av familjen som vanligt och jag tog lite kaffe, vatten, gröt med sylt och en nektarin; ganska givande och nyttigt måste jag ändå säga. 
Det var dessutom en av de dagar då Värnamo Nyheter kommer, så jag hade något att läsa till!
Farmor hade enorma hallonbuskar på tomten till sin fabrik så jag och hon och mamma och Walter åkte dit för att plocka alla. Snart får ni se vad vi gjorde med dem!
Men först fikade vi där och pappa och Wille kom förbi och var med. 
Bara en liten stund senare var det dags för lunch hehe, så som det lätt blir när man umgås med sin släkt. Vi åt upp lite rester, det vill säga korvar och pizza-sallad från dagen innan och så gjorde farmor stuvade makaroner till. 
Och som eftermiddagsaktivitet i regnväder kokade vi hallonsylt på alla hallonen! Det var väldigt kul och jag blev så nöjd med resultatet. Och det var förvånansvärt lätt; man bara rensade hallonen, la dem i en kastrull med syltsocker och kokade upp det under omrörning under några minuter (minns tyvärr inte den exakta tiden nu). Därefter var det bara att lägga upp det i rena burkar och låta svalna! 
Och nu har vi fyra burkar hallonsylt här hemma som behövs ätas upp haha. 
Efter att ha varit inne större delen av dagen kröp det i våra ben och jag och mamma gick en mysig promenad genom skogen i regnet. 
Tallarna stod på vakt ovanför de små minibjörkarna och dropparna föll och föll och föll över oss och tillslut gick vi hem igen. 
Efter att vi hade hittat gula kantareller. 
Slut på småländsk torsdag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 20 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela