Agnes Holmberg

Den perfekta maträtten

Publicerad 2017-08-17 21:44:11 i Food n' stuff, Här hemma,

För lite mer än en vecka sedan gjorde min mamma en maträtt som var något av det godaste jag har ätit. Kände att jag var tvungen att be henne om receptet och publicera det här då det i praktiken bara innehöll sånt jag tycker  om. 
 
Ingredienser
- tagliatelle
- grönkål
- ostronskivling
- lök
- chèvre
- pecorino 
- pumpafrön + sesamfrön (hade jag dock inga nötter på den ovanstående bilden eftersom vi inte får ha med nötter på förskolan). 
 
Tillagning
Sätt på pastavatten med salt i och koka pastan så som du vill ha den.  
Samtidigt som pastan reder sig själv börjar du steka lök, grönkål och ostronskivling i en gjutjärnsgryta. När de har fått färg och blivit genomstekta (i mycket smör) häller du över den kokta pastan (som du har blandat med mycket smör när den är färdigkokad) och blandar allting till en stor kompott. Dela därefter bitar av chèvre med fingrarna och smula över, blanda igen. 
Därefter strösslar du över nötblandningen och pecorino och NJUTER av världens godaste pasta. 
 
Allt jag gillar finns med där. Mycket smör, grönkål, svamp. TVÅ olika sorters ostar. Pasta. 
Livet alltså! Gör detta ni med eller ångra er för alltid. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag heter Agnes och är en modeälskande, kaffedrickande Lunda-cyklist på 19 år, med ett ohälsosamt dyrkande av Lana del Rey. Förutom allt detta skriver jag också, i hopp om att någon gång kunna producera något riktigt bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela